Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

O Χουσεϊν Ομπάμα ,είναι καταδικασμένος να είναι ηγέτης μιας χώρας, που στη διάρκεια της θητείας του θα καταρρεύσει και θα διαλυθεί...;;;;

obama-24
Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, είναι και ο μόνος μέχρι στιγμής μη Χριστιανός ηγέτης της υπερατλαντικής δύναμης, εφόσον είναι στο θρήσκευμα Μουσουλμάνος. 

Κάτι που για μερικούς φαντάζει παράξενο, δηλ. να είναι επικεφαλής Μουσουλμάνος σε μια χώρα που μόλις μερικά χρόνια πιο πριν δέχτηκε το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα όλων των εποχών (11.9.2001) ακριβώς από Μουσουλμάνους φονταμενταλιστές! 

Όμως όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο μία επίφαση..

.Η επιφάνεια του ζητήματος. Διότι στην πραγματικότητα πίσω από τον πρόεδρο Ομπάμα βρίσκεται ο τεράστιος μηχανισμός του πανίσχυρου Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Και πίσω από αυτό κρύβεται το επίσης πανίσχυρο οικονομικά εβραϊκό λόμπυ της χώρας, που ανέκαθεν εκφραζόταν από τους Δημοκρατικούς.

Πράγματι, ενώ το εβραϊκό λόμπυ αποτελεί τη βάση των συμφερόντων που εκφράζονται μέσα από τους Δημοκρατικούς, η άλλη μεγάλη παράταξη των ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν είναι παρά η έκφραση του επίσης πολύ δυνατού προτεσταντικού ρεύματος που είναι διάχυτο στην αμερικανική κοινωνία.

Έτσι, εδώ και μερικούς αιώνες παίζεται στις ΗΠΑ το τεράστιο παιχνίδι, η σύγκρουση συμφερόντων, ανάμεσα σε δύο κυρίαρχα θρησκευτικά (ιδεολογικά) ρεύματα, που το καθένα είναι φορέας κάποιων ιδεών και βιοθεωριών: στο εβραϊκό και στο προτεσταντικό. Η εξέλιξη της μεταξύ τους διαμάχης επηρεάζει πολύ την αμερικανική πολιτική, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά (κυρίως) στη διαμόρφωση της εξωτερικής της πολιτικής...

Σήμερα οι Δημοκρατικοί ρίχνουν το βάρος τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Λογικό, εφόσον το εβραϊκό λόμπυ που τους στηρίζει ενδιαφέρεται να διασφαλίσει το κράτος του Ισραήλ από μία πολύ πιθανή δορυφοροποίησή του από τη Ρωσία και, εν γένει, από τον διαρκώς ανερχόμενο Ευρασιατικό Άξονα. 

Η Ρωσία εξαπλώνεται διαρκώς προς νότο και, ασφαλώς, πρώτος στόχος της παραμένει η πλήρης υποταγή του γεωπολιτικού τριγώνου Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ, με επίκεντρο τη νήσο της Κύπρου. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Μόσχα θα ελέγχει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, δηλ. την πλέον νευραλγική περιοχή του πλανήτη, και θα κυριαρχήσει παγκοσμίως στο πλαίσιο του Ευρασιατικού Άξονα, που ήδη συνήψε με το Πεκίνο.

Η Δύση αργοπεθαίνει. Η ΕΕ είναι ήδη μισοδιαλυμένη. Δεν έχει μπροστά της πολύ χρόνο ζωής. Το ίδιο παθαίνουν και οι ΗΠΑ, παρά την αναδίπλωση που επιχειρεί τώρα ο Ομπάμα, αντιλαμβανόμενος ότι η χώρα του θα καταρρεύσει οικονομικά σαν πύργος στην άμμο...

Αντίθετα, Ρωσία και Κίνα αρχίζουν πια να κυριαρχούν παντού, έχοντας τον αέρα του σίγουρου νικητή. Σύντομα λοιπόν θα δούμε το άλλοτε αδιανόητο: τις ΗΠΑ να καταφεύγουν στο... ΔΝΤ (!!!), προκειμένου να αποφύγουν την άτακτη πτώχευσή τους και να δανείζονται τυφλά σχεδόν από την Κίνα, που (έτσι κι αλλιώς) είναι εδώ και καιρό ο αποκλειστικός πιστωτής του ΔΝΤ! 

Ο ρόλος λοιπόν του Ομπάμα είναι άχαρος. Διότι είναι καταδικασμένος να είναι ηγέτης μιας χώρας, που στη διάρκεια της θητείας του θα καταρρεύσει και θα διαλυθεί...


Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου