Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Δημόσιο: το νέο κύμα διαθεσιμότητας – Καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι δήμων οι επόμενοι.

- Οι εκτός ΑΣΕΠ και όσοι έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο.

- 5.000 ως 6.000 υπάλληλοι δήμων και εργαζόμενοι σε τεχνικές υπηρεσίες υπουργείων.


- 10.000 υπεράριθμοι καθηγητές και δάσκαλοι σε διαθεσιμότητα ως το 2014.

- Μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από... μικρά σε μεγαλύτερα νοσοκομεία .

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αναζητά άμεσα, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τους 4.800 υπαλλήλους που θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 

Η λίστα όμως που πρέπει να συμπληρωθεί δεν σταματά εδώ, εκτός από τις 12.500 που απαιτούνται βάσει συμφωνίας με την τρόικα για εφέτος η κυβέρνηση αναζητά άλλους τόσους για το 2014.Ουσιαστικά “λείπουν” περισσότεροι από 17.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα.


ΟΤΑ-Παιδεία-Υγεία οι μεγάλες δεξαμενές υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα Έτσι αναζητούνται μεγάλες δεξαμενές απ' όπου θα προκύψουν οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι.

Μετά από σύσκεψη που έγινε πρόσφατα εντοπίστηκαν μια σειρά από υπηρεσίες και τομείς του δημοσίου όπου υπηρετούν χιλιάδες άτομα και μπορούν να γίνουν περικοπές.

Παρά τον σάλο με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές των τεχνικών λυκείων, οι ΟΤΑ, η Παιδεία, αλλά και η Υγεία παραμένουν οι βασικές δεξαμενές προσωπικού.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν στο στόχαστρο Στους ΟΤΑ στοχοποιούνται περίπου 5.000 ως 6.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στην Παιδεία το πλάνο προβλέπει ως και διαθεσιμότητα 10.000 εκπαιδευτικών, που θα προκύψουν μετά από συγχωνεύεις σχολίων και τμημάτων ή θα κριθούν υπεράριθμοι μετά την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών.

Ωστόσο για το άμεσο μέλλον γίνεται λόγος για περίπου 700 άτομα (γενικώς), αλλά και 1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης.
Σε ό,τι αφορά στον τομέα της Υγείας γίνεται λόγος για 1.250 άτομα που θα μετακινηθούν καθώς μικρά νοσοκομεία θα αλλάξουν δομή και θα μετατραπούν σε Κ.Υ αστικού τύπου είτε σε εξειδικευμένες μονάδες χρονίως πασχόντων. Το προσωπικό αυτό, σύμφωνα με το iatropedia.gr θα μετακινηθεί σε άλλα μεγαλύτερα νοσοκομεία (διαβάστε εδώ).


Ο κατάλογος όμως δεν σταματά εδώ.

Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν:
350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
1.270 αγροφύλακες

Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο σεναρίων και διαρροών. 

Πάντα όμως μένουν στο τραπέζι και τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, όπου σύμφωνα με τους υπολογισμούς μπορούν να προκύψουν ακόμη και απευθείας απολύσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις.http://ekkentriko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου