Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η κατάσταση της χώρας χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο....

"Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα πριν από ένα χρόνο" επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός και όσοι αναπαράγουν την κυβερνητική ρητορεία.
Πράγματι από πέρυσι μέχρι εφέτος η ύφεση συνεχίστηκε και στο τέλος του 2013 θα κλείσει πάνω από 4%. 
Η καλύτερη πρόβλεψη είναι να μηδενιστεί το 2014 αφού συνολικά θα έχει καταγράψει 25% πτώση του ΑΕΠ. 
Από πέρυσι η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται έστω και με μικρότερους ρυθμούς αφού πια πλησιάζει το 30%.
Στον τελευταίο χρόνο λιγότερο χρήμα πέφτει στην αγορά με αποτέλεσμα να συνεχίζουν τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 
Από πέρυσι μέχρι εφέτος ο μέσος πολίτης πληρώνει περισσότερους φόρους ενώ απολαμβάνει πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες. 
Στα νοσοκομεία πρέπει να παίρνουν και τα αναλώσιμα μαζί τους οι ασθενείς, στις εφορίες .......
πρέπει να χάνει κανείς μία εργάσιμη στο τέλος κάθε μήνα για να πληρώνει τον διακανονισμό του, οι πολίτες που θέλουν να ανοίξουν μία μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να περιμένουν μήνες απλώς για να εξεταστεί ο φάκελός τους, στα δημόσια σχολεία η υποβάθμιση συνεχίζεται ενώ για τα ασφαλιστικά ταμεία καλύτερα να μην μιλήσουμε.
Ένα χρόνο τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, να μην τους φθάνουν τα χρήματα για να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους. Οι προσωπικές τραγωδίες επίσης αυξήθηκαν, περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια και δεν έχουν μία στέγη, ενώ άλλοι που δεν άντεξαν την ντροπή ή την απόγνωση αυτοκτόνησαν. Ένα χρόνο τώρα καμία μέριμνα, καμία οργανωμένη κρατική προσπάθεια δεν υπήρξε για να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Όλα αυτά ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε και είναι σαφώς μη βιώσιμο.
Ποια είναι η εικόνα λοιπόν που άλλαξε τον τελευταίο χρόνο; Άλλαξε μόνο η εικόνα που διαμορφώνουν για την Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών και των τοκογλύφων και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που απηχούν τις απόψεις τους. Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των δανειστών γιατί “επιτέλους” γι αυτούς βρέθηκε μία κυβέρνηση που να εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού ο οποίος έχει παραλύσει και κρύβει το κεφάλι στην άμμο. Δεν είναι όμως για να το φέρει υπερηφάνως κανείς.
από protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου