Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Wall Street Journal: «Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχρεώσει τα δάνεια της διάσωσής της».

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα δάνεια και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της, υποστηρίζεται σε σχετικό βίντεο που προβάλλει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι.....
.... «η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της διάσωσής της και ότι χρειάζεται τα χρήματα που έλαβε».

Όπως τονίζεται, «κάθε φορά που η χώρα αξιολογείται, αποκαλύπτεται ότι για μια ακόμη φορά δεν έχει πετύχει τους στόχους της. 


Εντούτοις», σημειώνεται, «η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα στη μοίρα της, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή της δικής της αποτυχίας. 

Το πιο πιθανό όμως», όπως υπογραμμίζεται, «είναι και να μην πάρουν ποτέ τα χρήματα τους πίσω».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσει την ΕΕ να παραδεχτεί ότι δίνει αυτά τα χρήματα απλώς γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό θα είναι πολύ πιο καταστρεπτικό για το ίδιο το ευρώ.
»Η ΕΕ θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα ξοδεύει περισσότερα απ' αυτά που εισπράττει μέσω της φορολογίας και τότε ενδεχομένως να υπάρξει μια διαγραφή του χρέους, αποδεχόμενη εν μέρει την αποτυχία.
»Τότε», σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, «θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα ηνία μέσα από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν και είναι γνωστό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν φημίζονται για ρηξικέλευθες αλλαγές. Απαιτείται, όπως και να έχει, ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου