Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.....?? ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ...Αγριεμένοι οι Βούλγαροι κατά της διαφθοράς - Για 75η μέρα στους δρόμους.

Συνεχίστηκαν χθες, για 75η συνεχή μέρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας στη Σόφια. 
Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, την οποία κατηγορούν για διαφθορά.
Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, η χρονική διάρκεια των διαδηλώσεων, που ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου και συνεχίζονται, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί.
Κρατώντας πανό και σημαίες, οι διαδηλωτές φώναζαν, μεταξύ άλλων, «Μαφία», «Εκλογές» και «Παραίτηση». 
Η πλατεία Ανεξαρτησίας και η λεωφόρος Ντοντούκοφ ήταν κλειστές για την κυκλοφορία, ενώ υπήρχε και αστυνομική παρουσία. 
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τους πορεία από το κτίριο του υπουργικού συμβουλίου μέχρι τη Βουλή, η οποία φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις.
Αφορμή για την έναρξη των διαδηλώσεων υπήρξε ο διορισμός του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των ΜΜΕ Ντέλιαν Πέεβσκι στη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS).
Αν και ο διορισμός του κ. Πέεβσκι ακυρώθηκε, δεν ήταν αρκετός για να σταματήσει τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη Σόφια. 
Μάλιστα, οι διαδηλωτές, μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνουν «ραντεβού» για τη διαδήλωση της 4ης Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν επιστρέψει οι βουλευτές από τις θερινές διακοπές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου