Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ... ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Αδειάζουν τα γηροκομεία λόγω κρίσης!


Μέρα με τη μέρα τα γηροκομεία αλλά και οι ξενώνες φιλοξενίας ηλικιωμένων αδειάζουν.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, αιτία για την «ομαδική» εκκένωση των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων είναι η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει χιλιάδες οικογένειες.

Σε μια προσπάθεια τόνωσης των οικονομικών τους, ο ένας μετά τον άλλο γιοί και κόρες, που είχαν κυριολεκτικά «παρκάρει» τους γονείς τους...

... στα ιδρύματα αυτά, σπεύδουν και τους αποσύρουν, καθώς τώρα που ήρθε η εποχή των ισχνών αγελάδων, έχουν κάτι παραπάνω από ανάγκη την σύνταξη που παίρνουν οι γέροι γονείς τους, οι οποίοι τους ενοχλούσαν όταν τα οικονομικά τους ήταν ανθηρά.

Σε πολλές μονάδες φροντίδας υγείας της περιοχής, εκεί που άλλοτε επικρατούσε το αδιαχώρητο και χρειαζόταν ακόμα και μέσον για να βάλει κάποιος τους γέρους γονείς του - γινόταν και επιλογή ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που θα έδινε ο «τρόφιμος» - σήμερα συναντά κανείς άδεια δωμάτια, ενώ η ανάκληση στον οικογενειακό ιστό ανθρώπων που κάποτε έκαναν μήνες να δεχθούν επίσκεψη, έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Υπεύθυνοι ιδιωτικών μονάδων αλλά και ιδρυμάτων φιλοξενίας γερόντων στην περιοχή καταθέτουν πλέον ανοικτά τον προβληματισμό τους ακόμα και για την επιβίωση τους, καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας στους θαλάμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου