Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ιστορική ενεργειακή συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.


Όπως ήδη το defencenet.gr πρώτο σας ενημέρωσε, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Κύπρος, υπογράφουν την Πέμπτη, μία ιστορική τριμερή συμφωνία, υψίστης πολιτικής σημασίας. 

Ιστορικής, αλλά ταυτόχρονα και υψίστης πολιτικής σημασίας, χαρακτήρισαν το μνημόνιο συναντίληψης για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων που θα υπογράψουν αύριο οι Υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ελλάδας,  ο Κύπριος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης και ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας Silvan Shalom.
 
Ο κ. Shalom είπε ότι βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμβάλει στην..... προώθηση των θεμάτων ενέργειας και υδάτινων πόρων όπως επίσης και του θέματος «ηλεκτρικής» διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.  
 
Σημείωσε, επίσης, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ είναι σήμερα καλύτερες από ποτέ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις τρείς χώρες. 
 
Σημείωσε ακόμη ότι η αυριανή υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης από τις τρεις χώρες είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου