Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Επιθυμούν την «αποκρατικοποίηση» της Εθνικής Άμυνας και οι ταγμένοι να φυλάνε Θερμοπύλες ....ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΤΟ ΟΡΚΟ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ...ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ,ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ Ε.Δ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ....ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΨΙΛΑ ...ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ !!!!

undefined
ΣΧΟΛΙΟ ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ : TO ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ;; ΕΔΩ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ...ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ (ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ  ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ), ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ . 

Το οικονομικό επιτελείο υπό την ηγεσία του κ. Στουρνάρα αντιμετωπίζει την Εθνική Άμυνα της χώρας ως «αναγκαίο κακό»
Το «βοήθα Παναγιά» είναι μια έκφραση πολύ συνηθισμένοι για τους Έλληνες.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η πίστη τους στη Μεγαλόχαρη δεδομένη και η επίκληση της βοήθειάς της ακόμη και από ανθρώπους που δεν έχουν πολλά πολλά με την θρησκεία και την εκκλησία είναι σχεδόν καθημερινή και ειλικρινής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την οικονομική κρίση να σαρώνει ζωές το “βοήθα Παναγιά” είναι πλέον ...κλισέ. Αλλά επειδή ο Έλληνας έχει και χιούμορ η αναζήτηση ελπίδας στην Παναγία συμπληρώνεται όλο και συχνοτερα πια από το ερώτημα “τι να σου κάνει και η Παναγία μ΄ αυτούς που μπλέξαμε”.

Οι στρατιωτικοί έχουν ειδική σχέση με τη Μεγαλόχαρη και οι περισσότεροι είναι άνθρωποι πιστοί. 

Η πίστη τους μπορεί να μη δοκιμάζεται σ΄ ότι έχει να κάνει με τα θρησκευτικά τους πιστεύω αλλά είναι βέβαιο ότι έχει αμετάκλητα κλονιστεί με όσους έχουν αναλάβει την διαχείριση της χειρότερης οικονομικής ,πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που περνά η χώρα.

Δεν θα επαναλάβουμε όσα κατά καιρούς έχουν επαρκώς νομίζουμε αναλυθεί από ειδικούς στο Onalert. Το πόσο κρίσιμος είναι ο τομέας της Εθνικής Άμυνας είναι πλέον κατανοητό και στον πιο αντιμιλιταριστή πολίτη αυτής της χώρας. 


Το ερώτημα που μάταια περιμένει απάντηση είναι αν έχει γίνει συνείδηση στους κυβερνώντες. Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα απαντήσει καταφατικά.

Τίποτα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς και άρα επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία της Εθνικής Άμυνας δεν έχει επί της ουσίας επιλυθεί:

•Οι περικοπές στους μισθούς έχουν σταματήσει στα λόγια. Γιατί στα χαρτιά και στους προϋπολογισμούς παραμένουν ως είχαν. Το οικονομικό επιτελείο υπό την ηγεσία του κ. Στουρνάρα αντιμετωπίζει την Εθνική Άμυνα της χώρας ως “αναγκαίο κακό”. 


Μπορεί στο “προφορικό” να έχει “συμφωνήσει” για “πάγωμα” περικοπών το 2014, ωστόσο μοιάζει να περιμένει μήπως και υπάρξει κάπου “μαύρη τρύπα” για να στραφεί στην “ιερή αγελάδα” των Ενόπλων Δυνάμεων και να την “αρμεξει” κι άλλο. 

Έτσι κι αλλιώς για να δώσει την συγκατάθεσή του για το “προφορικό πάγωμα” έχει “αρπάξει” ακόμη 100 εκατομμύρια από την συντήρηση οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

•Ακόμη και ζητήματα που μοιάζουν να είναι απλά και η επίλυσή τους θα μπορούσε να αποτελέσει μια μικρή ανακούφιση για τους στρατιωτικούς παραμένουν άλυτα. Το επίδομα παραμεθορίου βρίσκεται υπό εξέταση στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Από την ρύθμιση δανείων στρατιωτικών έμεινε η φωτογραφία από την σύσκεψη που είχε γίνει στο ΥΠΕΘΑ όταν υπουργός ήταν ακόμη ο Παναγωτόπουλος. Οι καταστάσεις επιβίβασης για τις μετακινήσεις του προσωπικού παραμένουν “κομμένες”. 

Και πολλά άλλα που μπορεί να μοιάζουν “μικρά” αλλά είναι σημαντικά για την καθημερινότητα ενός στρατιωτικού παραμένουν στο ...ράφι των υπό εξέταση θεμάτων.

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος μπορεί “έξω να πήγε καλά”. Αλλά γνωρίζει ότι η όποια επιτυχημένη επίσκεψη στις ΗΠΑ ή αλλού δεν μπορεί πλέον να καλύψει το βουνό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό προσωπικό. 


Και προφανώς έχει κατανοήσει ότι το πολιτικό κόστος που πλήρωσαν οι τελευταίοι προκάτοχοί του ήταν εξαιρετικά βαρύ. Βέβαιο είναι επίσης ότι για να πετύχει κάτι θα πρέπει να συγκρουστεί με συναδέλφους του στην κυβέρνηση που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συζητήσουν ακόμη και την ....αποκρατικοποίηση της Εθνικής Άμυνας.

Η εβδομάδα της θερινής ραστώνης του Δεκαπενταύγουστου τελειώνει αν όχι σήμερα, το πολύ μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Από την Δευτέρα η επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα θα απαιτήσει προτάσεις και κυρίως λύσεις και στον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Και το «βοήθα Παναγιά» δεν μπορεί πια να αποτελεί την ελπίδα κανενός. Η Μεγαλόχαρη έχει ήδη βοηθήσει πάρα πολύ.

 ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου