Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ολοταχώς καλοκαιριάτικα για την "πώληση" της ΕΥΔΑΠ ! Πριν έδιναν μόνο γη, τώρα δίνουν και ύδωρ!

Εάλω η Ελλάς.  Παλιά μας τέχνη κόσκινο λοιπόν από τα όργανα καταστροφής, που ξεπουλούν καλοκαιριάτικα, οτιδήποτε ελληνικό, οτιδήποτε δεν τους ανήκει. Τη πιο ζωτική μας ανάγκη... το νερό! 
Με τεχνοκρατικές ταχυδακτυλουργίες περνούν σε ιδιωτικά χέρια και την ΕΥΔΑΠ.  
Και για την ενημέρωση ιδού τα εξοργιστικά γεγονότα : 
Προ των πυλών βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία. 
Ο όλος σχεδιασμός ξεκίνησε με τη μετοχοποίση της δημόσιας αυτής επιχείρησης και το ανακάτεμά της στο χρηματιστηριακό ταμπλώ!
Ειδικότερα, η γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ ...
....προχώρησε την Παρασκευή 26 Ιουλίου στην κατάργηση του άρθρου 5 του κεφαλαίου Β του καταστατικού της, «ως αντίθετου προς το νόμο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της εταιρείας (σ.σ. ενώ είναι σύννομα όλα τα άλλα...).
Το εν λόγω άρθρο όριζε ότι το Δημόσιο δύναται να διαθέτει μετοχές της ΕΥΔΑΠ σε ποσοστό ως και 49% και, ως εκ τούτου, να διατηρεί τον έλεγχό της.
Η άρση της συγκεκριμένης πρόνοιας, που αποτέλεσε προαπαιτούμενη ενέργεια για την εκταμίευση της δόσης από τους δανειστές, ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη της αποκρατικοποίησης της εταιρείας, σε συνέχεια της μεταφοράς των μετοχών που διέθετε το Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου