Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΧΗ.


Ένα οικονομικό συμβόλαιο (Μνημόνιο), μοναδικό στα διπλωματικά χρονικά των Αθηνών για το περιεχόμενο, για την χρονική στιγμή και τον τρόπο που το παρουσίασε η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, κατάφερε ουσιαστικά την Ελλάδα να παραδώσει την εθνική κυριαρχία της, να αρνηθεί την ελευθερία της και να
κατασπιλώσει την τιμή της. 


Από την ώρα, που έπεσαν οι υπογραφές υπουργών και βουλευτών, που δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν τι υπέγραφαν, η Χώρα άρχισε μια ελεύθερη πτώση άνευ προηγουμένου.

Πρόκειται για ένα είδος σύγχρονου εκφυλισμού που θα μετατρέψει την Χώρα μας σε έναν τόπο, όπου όχι μόνο δεν θα ορίζουμε τις τύχες μας, αλλά θα δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί. 


Οι Έλληνες Πολιτικοί εξαπάτησαν τον Έλληνα πολίτη και έγιναν υποχείρια των δανειστών και δυναστών μας.
 Είμαστε πια μόνοι και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για το Μέλλον μας, αφού φαίνεται καθαρά πως δεν υπάρχει κοινό αίσθημα συστράτευσης από τα κόμματα της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης, ώστε να γλιτώσουν την Χώρα από αυτόν τον Εφιάλτη!

Σε αυτό τον άνισο σκληρότατο αλλά πεισματώδη αγώνα, που κάνει τον λυσσασμένο επιδρομέα να ξεσπάει κατά των Ελλήνων, να σκοτώνει το Μέλλον, να ακρωτηριάζει τα όνειρα, να διαμελίζει συνειδήσεις, έχουμε το αίσθημα ότι δεν υπερασπιζόμαστε δική μας μόνον υπόθεση: 


Έχουμε το αίσθημα ότι αγωνιζόμεθα για την σωτηρία όλων εκείνων των Υψηλών αξιών που αποτελούν τον πνευματικό και ηθικό πολιτισμό, την πολύτιμη παρακαταθήκη που κληροδότησαν στην ανθρωπότητα οι δοξασμένοι πρόγονοι και που σήμερα βλέπουμε να απειλούνται από το κύμα της βαρβαρότητας και της έννομης βίας.

Ακριβώς αυτό το αίσθημα εμπνέει το θάρρος σε μας τους Έλληνες ενεργούς πολίτες, τους καθημερινούς ανθρώπους της βιοπάλης και όχι μόνο, να απευθυνθούμε στους αδελφούς μας σε όλη τη Χώρα αλλά και όλο τον Κόσμο για να ζητήσουμε όχι την υλική αλλά την ηθική βοήθειά τους. 


Ζητούμε την εισφορά των ψυχών, την επανάσταση των συνειδήσεων, το κήρυγμα, την άμεση επίδραση, παντού όπου είναι δυνατόν, την άγρυπνη παρακολούθηση και την ενέργεια για ένα καινούργιο πνευματικό Μαραθώνα που θα απαλλάξει τα δυναστευόμενα Έθνη από τη φοβέρα της πιο μαύρης σκλαβιάς που γνώρισε ως τώρα ο κόσμος.

Παρότι διανύουμε την εποχή του internet, σας καλούμε να ενεργήσετε πιο δυναμικά, αφήνοντας για λίγο τις οθόνες των υπολογιστών σας και την βόλεψη του καναπέ σας. 


Σας καλούμε κοντολογίς να αρχίσετε να λαμβάνετε μέρος σε πραγματικούς ανθρώπινους πυρήνες Αντίστασης και όχι μόνο ηλεκτρονικούς! 

Ο Δρόμος έχει την δική του ιστορία που μας κραυγάζει την μοναξιά του από την δική μας απουσία!

Διαμαρτυρόμαστε ως Έλληνες και στέλνουμε διπλό Όχι:

Όχι στην υποθήκευση του Μέλλοντος μας, Όχι στα μικροκομματικά συμφέροντα και τερτίπια που έχουν κάνει τα κόμματα της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης να μην μπορούν να συνεννοηθούν ώστε να κάνουν κοινό άξονα ενάντια στον άτυπο αφανισμό μας.

Υπόμνημα: To κείμενο αποτελεί εν μέρει παράφραση του κειμένου Διαμαρτυρίας που είχαν συνυπογράψει οι διανοούμενοι της Ελλάδας για την Γερμανική εισβολή. Οι διανοούμενοι που υπέγραψαν τότε ήταν οι κάτωθι:

Κωστής Παλαμάς, Σπύρος Μελάς, Άγγελος Σικελιανός, Γεώργιος Δροσίνης, Σωτήρης Σκίπης, Δημήτριος Μητρόπουλος, Κ. Δημητριάδης, Νικόλαος Βέης, Κ. Παρθένης, Ιωάννης Γρυπάρης, Γιάννης Βλαχογίαννης, Στρατής Μυριβήλης, Κώστας Ουράνης, Μιλτιάδης Μαλακάσης, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Αλέξανδρος Φιλαδελφεύς, Αρίστος Καμπάνης.
Εφημερίδα Νέα Ελλάς, 10 Νοεμβρίου 1940


kostasoutsider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου