Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το υπόστρωμα για κάποιο βίαιο ξέσπασμα των πολιτών υπάρχει....


Η Φώφη Γεννηματά, αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, δέχτηκε φραστική επίθεση από εργαζομένους εταιριών της αμυντικής βιομηχανίας, την οποία θέλει να κλείσει η τρόικα... 

Το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών. 


Χθες,εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εντόπισαν τον βουλευτή της Ν.Δ. Προκόπη Παυλόπουλο κοντά στη Βουλή και του πέταξαν μπουκάλια με νερό, καθυβρίζοντάς τον. 

Είναι περιττό να σημειωθεί ότι οι πράξεις ...
....βίας δεν μπορούν να υιοθετηθούν ως θεμιτή πρακτική εκδήλωσης μιας πολιτικής ή οποιασδήποτε άλλης διαφωνίας. Ωστόσο, ούτως εχόντων των πραγμάτων, πρέπει να θεωρούνται αναμενόμενες αυτού του είδους οι ενέργειες.

Το υπόστρωμα για κάποιο βίαιο ξέσπασμα μερίδας πολιτών υπάρχει. Η εύφλεκτη ύλη συγκεντρώνεται από...


Την πρώτη ημέρα της υπαγωγής μας στο πρώτο Μνημόνιο και η εκρηκτική ισχύς της πολλαπλασιάζεται όσο αυξάνονται οι συντελεστές της κοινωνικής δυσφορίας.

Είναι τόσο έντονη και ανελέητη η φοροεπιδρομή, την οποία διοργανώνει το κράτος για λογαριασμό των ξένων επικυρίαρχων, και τόσο εξαπλωμένες η εξαθλίωση, η ανεργία και η απελπισία ευρύτατων στρωμάτων του πληθυσμού, ώστε δεν είναι εφικτό να κατευναστούν λεκτικά με υποσχέσεις εξόδου από την κρίση «ιστορίες επιτυχίας» και μελλοντικές επιστροφές απωλειών μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Οι άνθρωποι έχουν οξύτατα προβλήματα βιοπορισμού και επιβίωσης τώρα. Τώρα απαιτούν λύσεις και διαφυγές από τον βρόγχο της ανάγκης. Τα τερτίπια, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και η γενικόλογη υπόσχεση ανάσχεσης της πτωτικής πορείας δεν αρκούν για να σταματήσουν το επικίνδυνο ρεύμα που μπορεί να παρασύρει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η ανάγκη είναι η «θεότητα» στην οποία «υποκλίνονται» ακόμα και οι ολύμπιοι θεοί, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση. 


Οπότε κρίνεται μάλλον παιδαριώδες το να επιδιώκει κάποιος να πείσει εκατομμύρια πολίτες να λησμονήσουν τη δεινή κατάστασή τους και να αρκεστούν στις διαβεβαιώσεις ενός αποτυχημένου οικονομικού επιτελείου.

Η περίοδος της όποιας ανοχής επιδείκνυε η κοινωνία προς τους διαχειριστές της μοίρας της παρήλθε ανεπιστρεπτί. 


Εφτασε η στιγμή των απτών αποτελεσμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου