Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαρόζο: "Αναγκαία η επιβολή σκληρών μέτρων στην Ελλάδα" Kατάλαβες τώρα τι παίζει;; Μιλάμε για τραγωδία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 


Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως το όποιο χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και το 2016 δεν θα καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αλλά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τη στήριξη των εταίρων της ευρωζώνης. Μάλιστα, ανέφερε ότι το εν λόγω κενό εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο θέμα, ο Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε πως δεν αποτελεί μυστικό ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, καθώς και πιθανό χρηματοδοτικό κενό.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Ελλάδα, λέγοντας ότι φαίνεται η έξοδος από το τούνελ, ωστόσο τόνισε ότι απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες, καθώς η οικονομική κατάσταση παραμένει εύθραυστη και δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης.

Ερωτηθείς αν η τρόικα θα προτείνει στην Ελλάδα την επιβολή νέων μέτρων, ο Ζ. Μπαρόζο απάντησε ότι είναι ακόμη νωρίς και ....

....ότι η Επιτροπή αναμένει τη γνωμοδότηση της τρόικας. 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι όταν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες προτείνουν την υιοθέτηση σκληρών μέτρων, γνωρίζουν τις κοινωνικές συνέπειες, αλλά εκτιμούν ότι η υιοθέτηση αυτών των μέτρων είναι αναγκαία για να επιστρέψει κάποια στιγμή η Ελλάδα στις αγορές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου