Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;;;;;ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Παπούλιας:«Να είστε Τερτσέτηδες» ΜΠΑΑΑΑΑ...ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..!!!

Καθήκον των δικαστικών λειτουργών της χώρας είναι η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τους νεοπροαχθέντες στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων.
Ο Κάρολος Παπούλιας αναγνώρισε ότι και οι δικαστές υφίστανται οικονομικές θυσίες, ενώ τους κάλεσε να λειτουργήσουν ανεπηρέαστοι από πιέσεις. 
«Να είστε Τερτσέτηδες και να αντιμετωπίσετε όλα τα δύσκολα», τους είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο παράδειγμα του δικαστή Γεωργίου Τερτσέτη, μέλους του πενταμελούς δικαστηρίου του Ναυπλίου που δίκασε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.(ΨΙΤ...ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ...)
Ο Τερτσέτης μαζί με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αναστάσιο Πολυζωίδη, αρνήθηκε να υπογράψει την καταδίκη του Γέρου του Μοριά σε θάνατο για εσχάτη προδοσία, με τίμημα την οριστική του παύση από την Αντιβασιλεία.
«Σε μια δύσκολη εποχή, είστε επιφορτισμένοι και με ένα άλλο καθήκον: την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. 
Αυτό είναι το συντακτικό κατηγόρημα και νομίζω ότι έχετε τη δύναμη και τη θέληση να αντεπεξέλθετε στις δύσκολες μέρες που περνάμε», ανέφερε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος τους ανώτατους δικαστές, για να τονίσει πως η Δικαιοσύνη αποτελεί σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής σταθερότητας: «Ο λαός λέει να πάω στα δικαστήρια να βρω το δίκιο μου ... Είναι πολύ σημαντικό τι σκέφτεται ο πολίτης για σας και τις απαιτήσεις που έχει ο πολίτης από σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου,  οποίος στην αντιφώνηση του υπογράμμισε ότι η επιλογή των νέων επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων έγινε με γνώμονα το ήθος και την επιστημονική τους κατάρτιση. 
Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Δικαιοσύνη παραμένει ανεξάρτητη και ότι επιτελεί το έργο της με αυτοσεβασμό και υπευθυνότητα προς τον πολίτη.
Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τους: Σωτήριο Ρίζο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μιχάλη Θεοχαρίδη, πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Ρόζο, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου Ιωάννη Σιδέρη, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαο Λεοντή, Αντώνιο Αθηναίο, Γρηγόριο Κουτσόπουλο και Σπύρο Μιτσιάλη, καθώς και τον Ευάγγελο Νταή, αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου