Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ 11 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Ρωσική αεραπόβαση στη Ρώμη για "απελευθέρωση" Σίλβιο & deal 180 δισ. ευρώ.

Με "στρατιά" επιχειρηματιών και έντεκα υπουργούς (χρειάστηκαν έντεκα αεροσκάφη για την μεταφορά τους) να συνοδεύουν σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία έκανε μια εντυπωσιακή "αεραπόβαση" στην Ιταλία με στόχο την σύναψη δεκάδων συμφωνιών και τον απεγκλωβισμό της Ιταλίας από τα δεσμά του δικού της Μνημονίου!
Και όλα αυτά με έναν μόνο όρο: "Να μην πειραχθεί" στενός φίλος του Β.Πούτιν, ο κορυφαίος Ιταλός πολιτικός, πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνιο οποίος παρεπιπτόντως τυγχάνει ευρύτατης λαϊκής υποδοχής, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τον οποίο κυνηγά ανηλεώς η φιλογερμανική κυβέρνηση Λέτα στη Ρώμη.
Σήμερα, Δευτέρα, ο Πούτιν θα γίνει δεκτός ....
...από τον πάπα Φραγκίσκο, τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ενώ θα συναντήσει και τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε μια εμφανή κίνηση στήριξης του τελευταίου μετά τον ανελήτο πόλεμο που δέχεται από ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους.
Ο Β.Πούτιν έχει πει άλλωστε για τον Σίλβιο: "Τον κυνηγούν επειδή είναι πραγματικός άντρας. Αν ήταν αδερφή θα είχε ασυλία και θα κυβερούσε ακόμα"!
 Η συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, στην Τεργέστη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφούν επτά διμερείς συμφωνίες και θα εκτιμηθούν τόσο η εφαρμογή, όσο και τα αποτελέσματα είκοσι εμπορικών συμφωνιών.
Η Ιταλία είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη. Οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν διαρκή αύξηση με το βάρος να αφορά ιδίως στον ενεργειακό τομέα. Το συνολικο ύψος των συμφωνιών σε βάθος 10ετίας αφορούν ποσό άνω των 180 δισ. ευρώ!
Παράλληλα θα διοργανωθεί οικονομικό και εμπορικό φόρουμ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων Ιταλίας και Ρωσίας.
Στο φόρουμ αυτό αναμένεται να πάρουν μέρος μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη ιταλικών τραπεζών, των Ιταλικών Ταχυδρομείων, της εταιρίας υδρογονανθράκων Eni και της εταιρίας ηλεκτροδότησης Enel. Κάποιες από τις επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος στο φόρουμ αυτό τελούν υπό μερική ή πλήρη αποκρατικοποίηση.
Σχολιαστές επισήμαιναν η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Πάπα, μπορεί να επηρεάσει θετικά τις όλες προσπάθειες επαναπροσέγγισης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Όλοι γύρω μας κλέινουν συμφωνίες εκτός από εμάς. Και όλοι πράττουν το αυτονόητο, πηγαίνουν εκεί που είναι τα λεφτά. Δεν επιμένουν να μένουν "δεμένοι" γεωπολιτικά σε παρωχημένες και ξεπερασμένες από την πραγματικότητα αντιλήψεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου