Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ , ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Με βαθύτατη περιφρόνηση αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση των …σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» της Αθήνας όχι πλέον μόνο οι Γερμανοί του Τέταρτου Ράιχ, αλλά και οι...
εντεταλμένοι υπάλληλοι τους στην ΕΕ. Χαρακτηριστική αυτού του πνεύματος ήταν και η δήλωση του Γερούν Ντέισελμπουμ, του Ολλανδού προέδρου του Γιούρογκρουπ: 


«Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα» τόνισε απαξιωτικά. 

«Η Ελλάδα έχει ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά της» πρόσθεσε. 

«Στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου που σημειώνει η χώρα απέναντι στις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε.

«Είναι ανάγκη να κάνουν νέες θυσίες οι Έλληνες» διακήρυξε ο Ολλανδός. 


Ο εκπρόσωπος του φινλανδού επιτρόπου Όλι Ρεν, ένας Ιρλανδός ονόματι Σάιμον Ο’ Κόνορ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία σε όλες τις πτυχές ....
...του προϋπολογισμού» που κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 

Στο μεταξύ επανήλθε στο προσκήνιο ο αυστριακός που είναι επικεφαλής της βοηθητικής ομάδας εργασίας του Γιούρογκρουπ, ο Τόμας Βίζερ – αυτός που είχε πει ότι θα ξανασχοληθεί με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αφότου κάνει τις διακοπές του για σκι τον Φεβρουάριο! 

Αυτός ο τύπος λοιπόν έδωσε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και απεφάνθη ότι «λίγοι προνομιούχοι προστατεύονται από τον ανταγωνισμό και ευνοούνται εις βάρος του υπόλοιπου ελληνικού πληθυσμού» και γι αυτό ζήτησε να… κλείσουν οι κρατικές επιχειρήσεις που έχουν ζημιές και να απελευθερωθούν οι αγορές ψωμιού και γάλακτος, όπως και η αγορά φαρμάκων – προφανώς για να ακριβύνουν τα φάρμακα! 

«Οι πολιτικοί δεν εξελέγησαν για να προστατεύουν ειδικά συμφέροντα και γι αυτό ελπίζω ότι στο τέλος οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν θετικά» εκτίμησε ο Τόμας Βίζερ, εννοώντας προφανώς ότι στο τέλος, αφού περατώσουν τη θεατρική τους παράσταση περί «αντίστασης», ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα κάνουν αυτό που κάνουν πάντα: 

θα εκτελέσουν τις επιθυμίες των Γερμανών! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η γερμανόδουλη γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που ισοπεδώνει την ελληνική κοινωνία έχει φέρει τους βουλευτές της ΝΔ και τους ελάχιστους εναπομείναντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον ελληνικό λαό, ο οποίος τους μισεί βαθύτατα και ελάχιστους από αυτούς θα επανεκλέξει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κάποιοι από αυτό το νεοδημοκρατικόπασοκικό βουλευτικό σινάφι υποκρίνονται ότι διαφοροποιούνται γιατί αποσκοπούν να ενώσουν όχι μόνο το πολιτικό τους μέλλον αλλά πάνω από όλα το … κεφάλι τους (!), όταν αλλάξει η κυβέρνηση και απομακρυνθούν τα κόμματα τους από την εξουσία – να μην καταλήξουν δηλαδή «στης φυλακής τα κάγκελα» πολλοί από δαύτους. 


Ο στόχος που έχουν βάλει οι Ευρωπαίοι, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, να αρχίσουν από τον νέο χρόνο να αρπάζουν τα σπίτια του κοσμάκη, αφού πρώτα κατέστρεψαν οικονομικά σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό, αναστατώνει πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές. 

Δεν τους ταράζει βέβαια τόσο πολύ ώστε να καταψηφίσουν τα κυβερνητικά αντιλαϊκά μέτρα (δεν είναι δα και τόσο «ακραίοι»), αλλά επειδή είναι υποχρεωμένοι ως βουλευτές να έρθουν σε επαφή με τις λαϊκές μάζες για να έχουν κάποια ελπίδα επανεκλογής ή για να μπορούν τουλάχιστον να κυκλοφορούν στις επαρχιακές πόλεις τους και στις λαϊκές συνοικίες των μεγαλουπόλεων χωρίς να φοβούνται ότι θα τους δέρνει ο κόσμος μόλις εμφανίζονται, παρουσιάζουν σημάδια πολιτικής απειθαρχίας.

Ο λαός μας έχει φτωχύνει δραματικά και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο, εκτελώντας τις εντολές των Γερμανών, κατέβασαν προϋπολογισμό που …αυξάνει κατά 11,5% τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος και εκτοξεύει κατά …41,4% (!) το φόρο ακίνητης περιουσίας! 


Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός προϋπολογισμός εγγυάται …χειρότερη υγεία, χειρότερη παιδεία, μικρότερες συντάξεις, λιγότερες κοινωνικές παροχές! Μέχρι που θα πάει αυτή η ιστορία; Η αλήθεια είναι ότι αυτή η πολιτική δεν έχει φραγμό, δεν έχει πάτο. Όσο οι Έλληνες δεν εξεγείρονται, οι Ευρωπαίοι θα μας λιώνουν αδίστακτα σαν σκουλήκια! 

Έτσι άλλωστε μας βλέπουν ήδη, ας μην έχουμε κανενός είδους αυταπάτες. Αναφορικά δε με όσους αφελείς νομίζουν ακόμη ότι όλα αυτά γίνονται για να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά μας μεγέθη, τους διαψέυδει παταγωδώς ο ίδιος ο προϋπολογισμός. 

Έπειτα από όλες αυτές τις θυσίες και πέντε συνεχή χρόνια οικονομικού ολέθρου, το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα μειωθεί κατά …1(ένα και μόνο) δισεκατομμύριο ευρώ – από 231 δις ευρώ το ελληνικό δημόσιο χρέος θα γίνει το 2014… 320 δισεκατομμύρια.

Αφήστε δε το γεγονός ότι ο ΟΟΣΑ θεωρεί παραμύθια τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του 2014 περί οριακής ανάπτυξης του ΑΕΠ κατά 0,6% και προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4%, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί για μια ακόμη φορά και θα φτάσει στο 181,3% του ΑΕΠ, ενώ ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος το «μπαλαμουτιάζουν» στο 174,8% του ΑΕΠ! Χώρια που θα πάθαιναν σοκ οι Έλληνες αν συνειδητοποιούσαν ότι το 2014 πρέπει η χώρα μας να πληρώσει 6,15 δις ευρώ για τόκους και 24,39 δις ευρώ για χρεολύσια – πρέπει να πληρώσει δηλαδή συνολικά 31 δισεκατομμύρια στους πάσης φύσεως δανειστές της!


http://nonews-news.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου