Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΧΡΩΣΤΑΩ 134 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ.


Από την Σοφία

(Ποιος είναι ο “κατ’ επάγγελμα μπαταχτσής” είπαμε;;;;)

“Κοινή λογική”

Τιτλοφορείται το άρθρο του “Βήματος” της 21ης Νοεμβρίου 2013, με το οποίο η τροϊκανόδουλη ΔΟΛιότητα, επιχειρηματολογεί υπέρ των funds που περιμένουν σαν όρνεα να αρπάξουν τις πρώτες κατοικίες των πολιτών για πενταροδεκάρες.


Άραγε υπάρχει αναμονή κάποιου κέρδους από τους πλειστηριασμούς που τροφοδοτεί την “κοινή λογική” του γνωστού μεγαλοοφειλέτη;;;…

Το άρθρο είναι αστείο, κανείς δεν εξήγησε στους καημένους βουλευτές που ψηφίζουν τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες που διέπουν τις σχέσεις των οφειλετών, τι ακριβώς ψηφίζουν κι ευτυχώς που υπάρχει το Βήμα να τους τα εξηγήσει….

Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι είναι ότι προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ του να πεταχτούν άνθρωποι στο δρόμο και να μείνουν άστεγοι, με το επιχείρημα ότι αυτό επιβάλλεται από την “κοινή λογική”....

.... Την λογική που είναι κοινή για ποιους; για τον ψυχάρη που χρωστά 134 εκατομμύρια και για τα κόμματα που χρωστάνε τα τριπλά, στις τράπεζες;

« ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

Όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν διαπιστώσει ότι μετά από εβδομάδες συζητήσεων, αντεγκλήσεων και τριβών επικράτησε η κοινή λογική. 


Μετά τις εκατέρωθεν υποχωρήσεις γεφυρώθηκε το δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014 κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ώστε να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές και όπου απαιτούνται βελτιώσεις ή τροποποιήσεις να γίνουν πρίν έρθει στο Σώμα για ψήφιση το Δεκέμβριο.

Αν όμως στον προϋπολογισμό που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό μιας οικονομικής πολιτικής, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, επικράτησε η κοινή λογική, δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως η άρση της γενικής απαγόρευσης των πλειστηριασμών και της προστασίας όχι των αδυνάμων αλλά των κατ’ επάγγελμα “μπαταχτσήδων”.

Μετά από τέσσερα χρόνια αυστηρής απαγόρευσης, κάθε διεκδίκησης των εγγυήσεων των δανειοληπτών που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους πρός τις τράπεζες το ζήτημα αυτό έχει γίνει σημαία λαϊκισμού από βουλευτές όλων των κομμάτων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.


Κανείς όμως δεν εξήγησε στους βουλευτές ότι οι δανειολήπτες που αντιμέτωπισαν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα, είχαν και έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν το δάνειό τους καταβάλοντας ελάχιστη – συμβολικού ύψους στις περισσότερες περιπτώσεις – δόση, μέχρι να ξεπεράσουν τη δύσκολη κατάσταση της ανεργίας, ασθένειας ή ενός απρόοπτου γεγονότος.

Κανείς δεν εξήγησε στους βουλευτές ότι πίσω από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους κρύβονται χιλιάδες άλλοι που ενώ οφείλουν στη μια τράπεζα, έχουν καταθέσεις ίσου ή και μεγαλύτερου ύψους σε άλλη τράπεζα. Απλά οχυρώνονται πίσω από το νόμο και τους πραγματικά ανήμπορους για να μην πληρώσουν.


Και τέλος κανείς δεν είπε στους βουλευτές ότι ούτε η τρόικα δεν ζήτησε την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοπληπτών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Η κοινή λογική λοιπόν επιτάσει να βρεθεί λύση ώστε να μην απειληθεί η πρώτη κατοικία και η οικογενειακή ηρεμία κανενός πολίτη που αναγνωρίζει την οφειλή του, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σήμερα. 


Ταυτόχρονα όμως όσοι έχουν και χρωστάνε πρέπει να πληρώσουν.
Διαφορετικά πάλι ο συνεπής δανειολήπτης, ο συνεπής φορολογούμενος θα κληθεί να καλύψει τυχόν νέες τρύπες και ανάγκες των τραπεζών.»


ΠΟΙΑ “ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ” ΒΡΕ ΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΕΠΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;;;;;;;

Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΏΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ; ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ;;;;

ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ή και όχι ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;


Ο ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ του Μπόμπολα χρωστάει στις τράπεζες 164.300.000(εκατομμύρια) γιατί η κοινή λογική εδώ δεν επιβάλλει να πάνε και να του πλειστηριάσουν τα σπίτια και τα μαγαζάκια, ενώ επιτρέπει να πάρουν τα σπίτια των μικροοφειλετών που δήθεν “έχουν αλλά κάνουν τον Μπόμπολα” σύμφωνα με την ψυχαροβληματική λογική;

Ο ΔΟΛ στον οποίον ανήκει και το ΒΗΜΑ που τα γράφει αυτά χρωστά134.000.000 (εκατομμύρια)! 


Γιατί να μην πλειστηριάσουν και το σπίτι του Ψυχάρη;;;;

Οι τιτανο-οφειλέτες των τραπεζών βγάζουν από τις φυλλάδες τους άρθρα υπέρ των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των άλλων, αυτών που χρωστάνε πενταροδεκάρες μπροστά σ’ αυτούς και θα χάσουν περιουσίες 200 και 300.000 ευρώ, με το επιχείρημα της “κοινής λογικής”….


Κοινής ανάμεσα σε ποιούς; 

στους “κατ’ επάγγελμα μπταχτσήδες” σαν τον Ψυχάρη τον Μπόμπολα και τις ανωτέρω κομματικές “εξοχότητες”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου