Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χειροπέδες σε “σωτήρες” ενεχυροδανειστηρίου από το ΣΔΟΕ για 400.000 ευρώ – Ανάμεσά τους 2 γνωστοί δικηγόροι - Πώς τους έπιασαν ...

Συνελήφθησαν δυο δικηγόροι, ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ και ένας αστυνομικός.

 Όλα άρχισαν όταν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο σεενεχυροδανειστήριο στο Σύνταγμα.


- Ύποπτος ο προϊστάμενος του κλιμακίου του ΣΔΟΕ για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών.


- Οι δυο δικηγόροι είναι πολύ γνωστοί για τις υποθέσεις που έχουν αναλάβε
ι.

Συνελήφθησαν σήμερα  δυο δικηγόροι, ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ και ένας αστυνομικός για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών.

Όλα άρχισαν πριν από 15 ημέρες, όταν .....

....τέσσερις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε ενεχυροδανειστήριο στο Σύνταγμα. 

Κατά τον έλεγχο δεσμέυτηκαν 16 κιλά χρυσού και ακολούθησε έλεγχος στα παραστατικά κατοχής και προμήθειας.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν δυο δικηγόροι ως ενδιάμεσοι της εταιρείας που διαχειρίζεται την αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων και του ΣΔΟΕ, ζητώντας 400.000 ευρώ για να πάρει το ενεχυροδανειστήριο πίσω το χρυσό και να γλιτώσει το πρόστιμο.

Το ποσό είναι πολύ υψηλότερο από την αξία του χρυσού που θα έδιναν ως αντάλλαγμα, καθώς τα 16 κιλά που δεσμεύτηκαν κόστιζουν 352.000 ευρώ (μείον το 23% ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στην υπόθεση είναι πιθανό να εμπλέκεται ο προϊστάμενος του κλιμακίου του ΣΔΟΕ που έκανε τον έλεγχο, ο οποίος και συνελήφθη μαζί με τους δυο δικηγόρους, οι οποίοι είχαν κρύψει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα μέσα στο φωτοτυπικό του δικηγορικού γραφείου τους.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι από την ημέρα που πλησίασαν τη γυναίκα που ήταν υπεύθυνη του ενεχυροδανειστηρίου, οι συναντήσεις τους βιντεοσκοπούνταν και έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σήμερα το μεσημέρι, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν για έλεγχο στο δικηγορικό γραφείο, οι δικηγόροι κάλεσαν έναν άλλο συνάδελφό τους να τους υπερασπιστεί, με το πρόσχημα ότι οι ανδρες της αστυνομίας θέλουν να κάνουν έλεγχο σε δικογραφίες πελατών τους, κάτι που απαγορεύεται.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον ρόλο των δικηγόρων και κατά πόσο εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών. 


Μάλιστα, και οι δυο είναι πολύ γνωστοί για τις υποθέσεις που έχει αναλάβει, καθώς μεταξύ άλλων, ο ένας έχει εκπροσωπήσει κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ ο δεύτερος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του χρυσαυγίτη που είχε σκοτώσει τη Φαίη Μπλάχα στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με πηγές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι δικηγόροι εκπροσωπούν την εταιρεία των ενεχυροδανειστηρίων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου