Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Βάζουν πωλητήριο στην ιστορική οικία όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς.

spiti-palama-570
Μεσιτικό γραφείο ανέλαβε την πώληση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς ενώ ο δήμος Πατρέων λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατεί να αγοράσει το ακίνητο, το οποίο ανακηρύχθηκε διατηρητέο από την Εφορία Νεότερων Μνημείων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή πώλησης είναι στα 1,5 εκατ. Ευρώ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν κάποιος έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του.

Στο παρελθόν η οικία στην οποία γεννήθηκε ο εθνικός ποιητής παραλίγο να τεθεί σε πλειστηριασμό από τράπεζα το 2011, με πρώτη τιμή προσφοράς το ποσό των 1.066.000 ευρώ, αλλά στο τέλος, ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε.
Ο δήμος Πατρέων το περασμένο καλοκαίρι είχε αποφασίσει να δρομολογήσει την αγορά του ακινήτου, αποστέλλοντας ολοκληρωμένη πρόταση στο «Πράσινο Ταμείο», ώστε να αντληθούν από αυτό τα χρήματα για την αγορά της οικίας, αλλά και να κληθεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα εκτιμήσει την αξία του συγκεκριμένου ακινήτου, όπως  και των ακινήτων του δήμου τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να «ανταλλαχθούν» με το ιστορικό οίκημα της οδού Κορίνθου 241.
Σημειώνεται ότι οι όποιες προσπάθειες για να γίνει το σπίτι μουσείο, έτσι ώστε να αναδειχθεί η σύγχρονη πολιτισμική μας κληρονομιά, δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ στο ίδιο σπίτι γεννήθηκε και η μεγάλη ιταλίδα πεζογράφος Ματθίλδη Σεράο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου