Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Washington Post: Κρίσιμη η κατάσταση για την παγκόσμια οικονομία μέχρι την Παρασκευή- Ποιοι είναι οι δύο λόγοι .

Μεγάλες ανακοινώσεις περιμένει και από τις δύο άκρες του Ατλαντικού την ..
Πέμπτη και την Παρασκευή η Washington Post, η οποία επισημαίνει πως «θα μαθευτούν πολλά για την παγκόσμια οικονομία».

Σε άρθρο του Neil Irwin στην αμερικανική εφημερίδα, γίνεται αναφορά στο τι θα ακολουθήσει τις δύο αυτές ημέρες που θα είναι τόσο σημαντικό για το οικονομικό μέλλον του πλανήτη εξηγώντας:

«Την Πέμπτη, θα μάθουμε πόση ''ορμή'' έχει κουβαλήσει η οικονομία των ΗΠΑ στους τελευταίους μήνες του έτους. 

Παράλληλα την Πέμπτη, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της και ο Μάριο Ντράγκι θα ερωτηθεί από τα ΜΜΕ. Την Παρασκευή, το Τμήμα Εργασίας προσφέρει την αναφορά του σχετικά με το πως απέδωσε η αγορά εργασίας τον Οκτώβριο».

Οι ανησυχίες για την Ευρώπη

«Η ΕΚΤ βρίσκεται κάτω από διαρκώς αυξανόμενη πίεση για να κάνει κάτι σχετικά με τα πολύ χαμηλά επίπεδα ανάφλεξης. Η ερώτηση την Πέμπτη, θα είναι ''είναι έτοιμη να τραβήξει την σκανδάλη σε νέα μέτρα για να επιτύχει την ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής οικονομίας; Θα κάνει πίσω αλλά θα δώσει σήμα για νέα μέτρα που θα έρθουν στο μέλλον ή θα απογοητεύσει τις αγορές με το να μην κάνει απολύτως τίποτα;», αναρωτιέται η Washington Post.

Τι ισχύει για τον Ευρωπαϊκό Νότο

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, σημειώνοντας πως «η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία αντιμετωπίζουν πολύ υψηλή ανεργία», ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η ΕΚΤ εκτός από τα οικονομικά μέτρα ψάχνει να βρει «μια πολύ ντελικάτη πολιτική στιγμή, προσπαθώντας να προστατέψει την οικονομία της Ευρωζώνης».

Τι θα κάνει η ΕΚΤ από εδώ και μπρος

«Επομένως, τα πιο πιθανά βήματα για την ΕΚΤ από την οπτική γωνία πολλών παρατηρητών της Τράπεζας, θα ήταν να δώσει πιο λεπτομερή ''καθοδήγηση'' για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στα επιτόκια και ίσως ακόμη να αποφασίσει να λειτουργήσει εκ νέου ένα ειδικό πρόγραμμα δανεισμού τραπεζών, το οποίο βοήθησε να ελαφρυνθεί η κρίση στην Ευρωζώνη το 2012», σημειώνει το δημοσίευμα.
Κλείνοντας, η Washington Post επισημαίνει πως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή σε όσα θα πει ο Ντράγκι το προσεχές διάστημα, καθώς θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις για το τι θα ακολουθήσει σχετικά με το μέλλον της Ευρωζώνης και την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου