Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η σημαία μας έχει εννέα μαγικές γραμμές, εννέα συλλαβές που ράβουν το είναι μας: Ε-λευ-θε-ρί-α ή Θά-να-τος.

Η Ελλάδα η Πατρίδα μας, τόσο μικρή στο μάτι και τόσο μα τόσο μεγάλη στη ψυχή και την καρδιά μας. 

Μας κατηγορούν εμάς τους Έλληνες πως υπερεγκωμιάζουμε το παρελθόν μας και το βρίσκω άδικο, μεγαλουργήσαμε, ψέματα είναι; 

Πως θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το μεγαλείο μας και να 
μη το εξυμνούμε; 


Είμαστε περήφανοι για την προσφορά μας και κάλλιστα της κάνουμε μνημόσυνα. 

Κατά τη γνώμη μου, η Ανθρωπότητα δίχως την Ελλάδα θα ήταν ένα λάθος. 

Αυτό ακριβώς το αξίωμα, είναι και η βαριά κληρονομιά μας, να μπορούμε πάντα, σε πείσμα των καιρών, να αντιστεκόμαστε σθεναρά και αντιστρόφως ανάλογα από τον αριθμό και τη φαινομενική δύναμη μας. 

Το αποδείξαμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, πολλές φορές τούτο, το 1821 και το 1940 είναι οι πιο πρόσφατες περιπτώσεις που το αποδεικνύουν ακράδαντα.

Η Ελλάδα μας!

Τα πελάγη μας, οι εκκλησίες μας, ο ήλιος μας, τα αρχαία μάρμαρα μας, οι βασιλικοί μας και τα γιασεμιά μας. Η έξω-καρδιά μας, η φιλοξενία μας, το κέφι μας, ο οίστρος μας για ζωή, τα πάθη μας, η αναρχία μας. Η Ελλάδα μας!

Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπαχθεί πουθενά, γιατί είναι μοναδική ή όπως θα έλεγαν οι φίλοι μας οι Άγγλοι η Ελλάδα είναι original, αυθεντική. Αυτό το τόσο σημαντικό και ανυπέρβλητο είναι, που οι χαζοί πολιτικοί μας φαίνονται να μη θυμούνται ποτέ. 


Και για όσα χρόνια κυβερνούν, προσπαθούν λες με λύσσα, να μας αλλάξουν με κάθε τρόπο, είτε φέρνοντας απέξω κυβερνητικά συστήματα που είναι αντίθετα στην κουλτούρα μας, είτε εγκαθιδρύοντας στα χώματα μας τέτοια στιλ ζωής που δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν δαμέ.

Η Ελλάδα μας και η Ελληνικότητα μας, που τη κουβαλάμε σαν φυλακτό και που όπως είπε ο μέγας εθνοδιδάσκαλος Ελύτης, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένας τρόπος να βλέπεις και να αισθάνεσαι τα πράγματα. 


Κάθε λέξη του Ελύτη μας συνοδεύει, μας καρτερά, μας δείχνει το δρόμο: “Το παν είναι η ευγένεια, η ποιότητα, σε αντίθεση με το μέγεθος και την ποσότητα που χαρακτηρίζουν τη Δύση.”, είχε πει το ιερό τέρας.

Δεν έχουμε ανάγκη αδέλφια, να μιμιθούμε κανέναν και τίποτα, είμαστε πλήρεις σαν ένα όνειρο Θεού, είμαστε δυνατοί σα γίγαντες της αυταπάρνησης και ευαίσθητοι σαν αιώνια παιδιά. Είμαστε Έλληνες.

Η σημαία μας έχει εννέα μαγικές γραμμές, εννέα συλλαβές που ράβουν το είναι μας: Ε-λευ-θε-ρί-α ή Θά-να-τος. Αυτό είναι το εθνικό μας μετερίζι, δεν αντέχουμε την μετριότητα, δεν μας πάνε οι μεσοβέζικες καταστάσεις: ή όλα ή τίποτα! Ελευθερία ή Θάνατος!

Η Ανθρωπότητα δίχως την Ελλάδα θα ήταν ένα λάθος. Η υπέροχη θεική γλώσσα μας, με τα χιλιάδες βαθιά νοήματα της, νοήματα όχι μόνο επιστημονικά αλλά κυρίως νοήματα ψυχής, τι θα ήταν η Ανθρωπότητα δίχως αυτά τα νοήματα: Ένα αδειανό πουκάμισο.

Η Ελλάδα μας φέρνει δάκρυα στα μάτια, μας ανατριχιάζει, μας γεμίζει περηφάνια, αυτή είναι η Ελλάδα. Και όσο και να θέλουν να μας αφανίσουν, δεν μπορούν, είναι μικροί για να το κατορθώσουν, ασήμαντοι όσο και η μικρότητα των βλέψεων τους. 


Έστω και ένας Έλληνας να μείνει στο τέλος, πάλι θα φτιάξει την Ελλάδα από την αρχή, με μια ελιά  ένα αμπέλι και ένα καράβι, με αυτά θα την οικοδομήσει, όπως σοφά είπε ο γίγαντας Ελύτης.

Και ξανά προς τη δόξα τραβά! Αυτό έχω στο μυαλό μου, δε με πτωούν τα μνημόνια, οι κρίσεις, οι κλέφτες που κυβερνούν, οι διεθνείς πιέσεις, τίποτα δε με τρομάζει! Στο τέλος θα νικήσει η Ελληνικότητα μας!

Έλληνα χαμογέλα στο χάος και θα το νικήσεις!


kostasoutsider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου