Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Έρευνα στο Αιγαίο για υδρογονάνθρακες ετοιμάζουν οι Τούρκοι. Την πάπια τα ΜΜΕ.

Μετά απο τη συνέντευξη που έδωσα στο κ.Σαχίνη στις 8/11 στο CreteTV (βλέπετε σημαντικές διευκρινήσεις εδώ) και την ώρα που οι μεγάλοι της Αθηναικής δημοσιογραφίας ασχολούνται με το πισινό του Άδωνι και το αυτό της Μαριγούλας, το Μεγάλο Αφεντικό της περιοχής Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να κάνει ευρεία έρευνα για υδρογονάνθρακες στα Δυτικά της Χίου.

Οι Τούρκοι ξεκινούν έρευνες στο Αιγαίο τον επόμενο μήνα με πρόφαση το χαμένο F16 τους που έπεσε στη περιοχή το 96, την ώρα πουστη Βουλή περί άλλων τυρβάζουν. 


Τα όργανα και οι τεχνιικές που θα χρησιμοποιήσουν περιλαμβάνουν σάρωση των θαλασσίων περιοχών με sonar, που θα δώσει την περιοχή των ηφαιστείων του φυσικού αερίου και την πιθανή θέση κοιτασμάτων. 

Πρόκειται για μια έρευνα που θα πάρει πάρα πολύ καιρό. 

Οι Τούρκοι θα τα ψάξουν όλα και άστε το ΓΕΕΘΑ να πετάει χαρταετούς....
Εσείς πάλι να είστε καθαροί, που έλεγε και ένας δήμαρχος και να ασχολείστε με τη γλάστρα του ΓΑΠ, που το πιθανότερο αυτοδιαλυόταν με το νερό της βροχής μέσα στο χώμα.

Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι επίσης, ότι ο γνωστός και αγαπητός σε όλους πρώην κ.Τούρκογλου έχει φτιάξει μια επιτροπή εξωθεσμική για την ΑΟΖ, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται εκτός των τιμημένων επι εικοσαετίες για την υψηλή παραγωγική τους διάθεση υπάλληλοι του υπ. εξωτερικών και επιστήμονες αναγνωρισμένοι διεθνώς (?) στο θέμα της ΑΟΖ (συνταξιούχοι, σουλατσαδόροι πρεσβειών και τα δικά μας παιδιά γενικώς).

Το νέο κόλπο αλα Τούρκογλου για την ΑΟΖ απλό. Φτειάχνουμε μια δική μας επιτροπή και τη βάζουμε να ενημερώνει τη Βουλή για το θέμα της ΑΟΖ με ότι εμείς και τα αφεντικά μας θέλουμε. Μετά διαρρέουμε στον τύπο ότι μας λένε μέν Τούρκογλου αλλά είμαστε εθνικιστές. Αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής αλητείας της κυβέρνησης, που εξωθεί το λαό στα άκρα.

Ας δούμε μερικές χρήσιμες φωτογραφίες που αφορούν την έρευνα του βυθού για φυσικό αέριο και τις οποίες δεν σας έχει δείξει κανείς.


Στη φωτογραφία αριστερά ένα πλοίο με sonar στο υπογάστριο του, όπως τα πολεμικά και τα ωκεανογραφικά που περιπλέουν το Αιγαίο και φθάνουν μέχρι τη Σαλαμίνα το ένα μετά το άλλο. Στην ίδια φωτογραφία βλέπετε φυσικό αέριο να βγαίνει απο το βυθό σε διάφορα σημεία. Εδώ θα σημειώσω ένα παράπονό μου προς τη Τορυκική κυβέρνηση. 


Ότι παρόλη τη βοήθεια και τις ιδέες που της έχω δώσει για τη θέση των κοιτάσματων του Αιγαίου μέσα απο αυτό το ιστολόγιο κλπ ρίχνουν τιμητικές κανονιές όποτε περνούν έξω απο τη Μύκονο, το νησί μου. 

Τους παρακαλώ δημόσια να το κάνουν στη περιοχή του Τούρλου για να υπάρξει και η σχετική διαφήμιση για το νησί. Περιμένω…

Στη φωτογραφία δεξιά φαίνεται μια τρισδιάστατη φωτογραφία που δείχνει τη μορφή του βυθού όπως αυτή συντίθεται με τη βοήθεια των δεδομένων ενός sonar. Αυτές τις φωτογραφίες λαμβάνουν τα πλοία που έχει αφήσει το ΓΕΕΘΑ και η κυβέρνηση του Αντώνη του Κοψίδια να κάνουν βόλτες ανενόχλητα στο Αιγαίο και νότια του Καστελόριζου.

Ακολουθούν δύο ακόμη φωτογρφίες.


Στη φωτογραφία αριστερά, φαίνονται οι αναλύσεις μετρήσεων σε real-time ενός sonar ενός πλοίου καθώς αυτό κινείται (35 kHz) σε μια κάθετη τομή του βυθού, που δείχνουν φυσικό αέριο να βγαίνει απο διάφορες τρύπες βράχων (όπως αυτές στη δεξιά φωτογραφία που είναι τραβηγμένη απο υποβρύχιο ρομπότ) φθάνοντας μέχρι την επιφάνεια της θάλασσας. 


Ο βυθός στο Αιγαίο είναι περίπου στα 400 μέτρα.

Αυτά και καζαν-τσογλαν…! ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΧΑ. Κοτάρες μου. Mόνο για το καλομποκέλαιο είναι!!!! Αίσχος.

Εμείς θα σας μαθαίνουμε και μερικοί απο εσάς ας μη μας αγαπάτε.

ΥΓ. Το άρθρο δημοσιεύτηκε σε αυτό το ιστολόγιο στις 15 Νοεμβρίου 2013. 


Δεν το προώθησε κανείς. 

Το αναρτώ ξανά σε νεότερη ημερομηνία γιατί όλα τα ΜΜΕ κάνουν την πάπια. Τόσο πολύ ελέγχονται. 

Για ένα μήνα θα το κρύβουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου