Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τι λέει το ''περιούσιο'' Ινστιτούτο.;;;Levy Institute: Η στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης είναι καταστροφική για την Ελλάδα .

Η στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης που έχει μειώσει τα εισοδήματα κατά 30% (έναντι 15% που ήταν ο στόχος της τρόικας), είναι καταστροφική για τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων, αλλά και για την κατανάλωση, αναφέρει ο πρόεδρος του Levy Institute, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κηρύσσοντας την έναρξη του διήμερου συνεδρίου με θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι η... άποψη ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την τόνωση των εξαγωγών κατά κύριο λόγο αποδεικνύεται μύθος στην πράξη. 


Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι .....
...είναι σημαντικές οι εξαγωγές για την ανάκαμψη, αλλά οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να επικεντρωθούν στην τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης.

Ο πρόεδρος του Levy Institute πρόσθeσε ότι θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ποιο είναι το κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε για την επίτευξη των περίφημων πρωτογενών πλεονασμάτων.

"Το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη αυξάνεται παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. 


Η Ευρώπη, και ιδίως ο ευρωπαϊκός Νότος, έχει ανάγκη σήμερα από μια αναπτυξιακή πολιτική στιλ Μάρσαλ. 

Από τη στιγμή όμως που η Γερμανία και οι δορυφόροι της αρνούνται να προχωρήσουν με τη διαδικασία της ολοκλήρωσης μιας πραγματικής νομισματικής και δημοσιονομικής ένωσης, οι συσταλτικές πολιτικές θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη δημοσιονομική προσαρμογή για τις υπερχρεωμένες χώρες", ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου