Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ανασφάλιστοι πάνω από 6.000.000 Έλληνες...Αποκάλυψη σοκ του προέδρου ΕΟΠΥΥ.

Σοκ αλλά και δέος προκαλεί  το αστρονομικό νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας οι οποίοι  απ΄ότι φαίνεται  τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο καιρό του μνημονίου εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία η οποία  έχει καταδικάσει  εκατομμύρια συμπολίτες μας  να ζούν όχι μόνο στο όριο της φτώχειας αλλά  χωρίς να δικαιούνται  ιατροφαρμακευτική πρόσβαση.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου “Healthworld” 3,068 εκατομμύρια  ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν απωλέσει την ασφαλιστική ικανότητά τους!

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ  αφού o κ.Κοντός  ανέφερε επίσης ότι  ΕΟΠΥΥ “μετρά”   τις πληγές του αφού υπάρχουν και άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι .........φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. 

Βέβαια αυτοί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

 Συνεπώς υπάρχουν και ανάμεσά τους κάποιοι που μπορεί να είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή να έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. 

Και το ζήτημα είναι ότι ουδείς μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα. Όμως και πάλι τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το αστρονομικό αυτό νούμερο  δεν αφορά  μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους οι οποίες  με την σειρά τους υφίσταται τις συνέπειεςτης ανεργίας.

Έτσι αν έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε νοσοκομειακή αλλά ούτε και  σε φαρμακευτική περίθαλψη.

Η  εκρηκτική αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει σοβαρά  οικονομικά προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ  και πρόσφατα απέστειλε σχετική εγκύκλιο  προς τους φαρμακοποιούς ότι δεν θα χορηγούν φάρμακα  σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Συγκεκριμένα ο ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός  σε σχετική του επιστολή καλούσε τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, έτσι ώστε η εφαρμογή αυτή να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν έντονα καλώντας τον διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του.

iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου