Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η διάλυση της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει από τη Γαλλία και από μια κυρία;

Ούτε καν στο διαδίκτυο δεν παίζουν οι ειδήσεις που δεν εξυπηρετούν τον επίπλαστο ευρωπαράδεισο. 

Η είδηση που είχαμε μεταφράσει πριν λίγες ημέρες όπου ακόμη και τα άλογα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στον πλέον αποτυχημένο με βάση τις μετρήσεις γάλλο πρόεδρο Ολάντ έγινε γνωστή μόνο σε όσους διαβάζουν freepen ή επισκέπτονται τον ξένο τύπο.
του Στρατή Μαζίδη

Μια Γαλλία στους δρόμους. Μια σειρά κλάδων διαμαρτύρεται για τους εξοντωτικούς φόρους του...

...σοσιαλιστή με ήτα Φρανσουά Ολάντ πάνω στον οποίο είχαμε εναποθέσει κάποιες ελπίδες έναντι της καρικατούρας.

Η Γαλλία είναι μια χώρα με πολλά προβλήματα. Παρά το γεγονός πως ήταν ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες του ευρώ, φαίνεται πως δεν αντέχει ούτε αυτή μέσα στην ασφυξία της νεώτερης έκδοσης του μάρκου.

Επιπρόσθετα η αύξηση του μουσουλμανικού στοιχείου ανησυχεί ιδιαίτερα τη γαλλική κοινωνία καθώς όπως παρακολουθούμε και στα σχετικά ντοκιμαντέρ, η αναλογία γάλλων - μεταναστών μουσουλμάνων στα 50.000.000 πληθυσμού, μεταβάλλεται διαρκώς υπέρ των δεύτερων.

Και κάπου εδώ βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά να αναπτυχθεί όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν δηλαδή η ανεργία, η φτώχεια, η μείωση του βιοτικού επιπέδου και η αύξηση του ξένου και εντελώς διαφορετικού στοιχείου κυριαρχούν στην κοινωνία.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Ελλάδα με τη διαφορά ότι στη Γαλλία ηγείται της ακροδεξίας μια κομψή κυρία η οποία πείθει ευκολότερα σε σχέση με αγριωπούς γίγαντες ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται πλέον στη φυλακή.

Η Μαρί Λεπέν που διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου έχει μιλήσει ξεκάθαρα κατά του ευρώ και οι δημοσκοπήσεις της δίνουν αέρα ακόμη και για νίκη στις ευρωεκλογές.

Η χαλαρή ψήφος των ευρωεκλογών δίνει πάντα τη δυνατότητα της δοκιμής ως προς το πως θα διαχειριστεί κανείς το αποτέλεσμα που πέτυχε. 


Αν η κα Λεπέν επικρατήσει στην εκλογική αναμέτρηση ή φτάσει κοντά στην πρώτη θέση και με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες να διαγράφονται ακόμη ζοφερές στην υπό γερμανική κατοχή Ευρώπη, ποιος μπορεί να αποκλείσει την άνοδό της στο υψηλότερο σκαλί της πολιτικής ζωής της Γαλλίας;

Και τότε; Θα βγάλει κόκκινη κάρτα στην Ευρωζώνη όπως έχει πει;

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου