Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ....


Πείτε μου ποιοι μας έσπρωξαν στην οικονομική καταστροφή και θα σας πω σε ποιων τα χέρια βρίσκεται ο Ελληνικός Χρυσός...! 

Οι παλιοί θυμούνται και καλόν είναι να γνωρίζουν και οι νεότεροι ότι προς το τέλος του 2003 οργίαζαν οι φήμες ότι η Κυβέρνηση Σημίτη με την σύμφωνη γνώμη του τότε Έλληνα Κεντρικού Τραπεζίτη κ. Ν. Γκαρκάνα, είχε μεταφέρει εκτός Ελλάδος ένα αρκετά μεγάλο φορτίο χρυσού! 

Παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ουδείς μπήκε στον κόπο ν΄απαντήσει στην κοινή γνώμη, ακόμα κι όταν την Κυβέρνηση την ανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής.

Αν υποτεθεί λοιπόν ότι μέχρι το τέλος του 2004 τουλάχιστον δύο άνθρωποι, οι Κ Σημίτης και Ν. Γκαρκάνας γνώριζαν που και πόσο από το χρυσό μας που μεταφέρθηκε στο εξωτερικό, λογικά υποθέτουμε ότι κι άλλοι δύο θα το γνώριζαν αμέσως μετά το 2004.

Η αλήθεια είναι ότι ακουμπά τα όρια του μύθου η μεταφορά του αποθέματος του Ελληνικού χρυσού. .......Μια από τις τελευταίες νύχτες της παντοδυναμίας του τότε παντοκράτορος Σημίτη, το έτος 2003, ο επικεφαλής της ΤτΕ Ν. Γκαρκάνας πραγματοποίησε την μεταφορά είκοσι (20) τόνων χρυσού από την Ελλάδα σε άγνωστο τόπο προορισμού, στο εξωτερικό! 

Θα αναρωτηθεί κανείς και με σαφήνεια θα αντιπαρατεθεί: Μα που είναι το παράλογο; Σαφέστατα κι έπρεπε να μείνει μυστική μια τέτοια αποστολή, διότι προέχει η ασφάλεια του πολύτιμου φορτίου. 

ΟΛΕΣ οι μεταφορές χρυσού είναι απόρρητες και κανείς δεν έχει την απαίτηση να κοινοποιούνται τέτοιου είδους πληροφορίες. Το θέμα μας δεν είναι εκεί! Τουλάχιστον μέχρι το πολύτιμο φορτίο να τοποθετηθεί με ασφάλεια σ΄ένα από τα θησαυροφυλάκια που είναι φτιαγμένα για τον σκοπό αυτό στις τράπεζες του εξωτερικού, σωστά η όλη επιχείρηση κρατήθηκε μυστική.

Η μυστικότητα όμως αυτή εξακολούθησε και μετά την τοποθέτηση του πολύτιμου φορτίου, κι αυτό είναι το ανησυχητικό στην περίπτωσή μας. Η κυβέρνηση Σημίτη αλλά και η διαδεχθείσα κυβέρνηση Καραμανλή δεν απάντησε ποτέ ως όφειλε στον Ελληνικό λαό για το που έχει τοποθετηθεί ως επένδυση αυτός ο χρυσός, ποια είναι τα προσδοκώμενα οφέλη για το κράτος καθώς και για πόσο χρόνο είναι δεσμευμένος και σε τι...! Κι εδώ δεν πρόκειται φυσικά για λόγους ασφαλείας αλλά γιατί έπρεπε να στρέψουν την κοινή γνώμη ν΄απαντήσει πρώτα στο αν πράγματι υπήρξε αυτός ο χρυσός!...

Χιλιάδες δημοσιογράφοι έκτοτε αλλά και σπουδαίοι οικονομικοί αναλυτές εγκαλούσαν δια των δημοσιευμάτων τους το πολιτικό σύστημα της χώρας για την τύχη του Ελληνικού χρυσού αλλά η "αστεία" πολιτική σκηνή της εποχής εκείνης εκώφευε χαρακτηριστικά!... Χρειάστηκε να περάσουν εννιά χρόνια και μόλις το 2011 κι ενώ οι περικοπές και τα βάσανα των Ελλήνων είχαν αρχίσει βρέθηκε επιτέλους ένας Έλληνας Πολιτικός να καταθέσει επίσημη ερώτηση στη βουλή και να απαιτήσει να δοθούν εξηγήσεις, σχετικά με την τύχη του περιβόητου χρυσού της Ελλάδος!!!.

Στις αρχές του 2011 ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτης κατέθεσε μια ερώτηση για να απαντηθεί με τρόπο "ήξεις αφήξεις" από τον αρμόδιο υπουργό.... Μόνο όταν ο βουλευτής επανήλθε με καινούρια ερώτηση δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για την τύχη του χρυσού.

Κάποια από τα στοιχεία παρουσιάζουν φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού μάθαμε από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών τον κο Κουσελά ότι σύμφωνα με την κατάταξη του World Gold Council, η Ελλάδα ήταν στην 30η θέση ως προς τα αποθέματα χρυσού με την Τουρκία να καταλαμβάνει μόλις μια θέση ποιο πάνω...!

Μάθαμε λοιπόν, εννέα χρόνια αργότερα από την ημέρα που "ξενιτεύτηκε", που βρίσκεται ο χρυσός μέχρι την ώρα εκείνη που απάντησε ο κος Κουσελάς. όπως επίσης και πόσα πληρώνουμε για την φύλαξή του. Ο μισός λοιπόν Ελληνικός χρυσός βρίσκονταν σε ειδικά θησαυροφυλάκια τραπεζών σε τρεις χώρες. Στην Ελβετία, στις ΗΠΑ και στη Αγγλία!... Το υπόλοιπο μισό πάντα φυσικά κατά τον υφυπουργό φυλάσσονταν στο Θησαυροφυλάκιο της ΤτΕ και από όπου δεν έχει μετακινηθεί εδώ και δεκαετίες!!!!

Ο κος Κουσελάς υποστήριξε ότι για να διασφαλιστεί το απόθεμα χρυσού και για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κλοπής του απεφασίσθει η χώρα μας να το μοιράσει σε ένα θησαυροφυλάκιο εντός της χώρας και σε τρία του εξωτερικού ακολουθώντας τις πρακτικές και των άλλων χωρών. 

Επίσης μας γνωστοποίησε ότι το κόστος φύλαξης είναι 90 000 Ευρώ και οι τράπεζες που έχουν επιλεγεί είναι οι: Η ιδιωτική Τράπεζα UBS στην Ελβετία, Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα Federal Reserve "FED" στις ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας όπου ο χρυσός, πάντα .κατά τον κο Κουσελά βρίσκεται από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου για ιστορικούς κυρίως λόγους που πάντως δεν διευκρίνισε.

Ο κος Κουσελάς υποστήριξε επιπροσθέτως ότι οι τρεις αυτές τράπεζες του εξωτερικού διαθέτουν την πιο υψηλή εξειδίκευση όσον αφορά τις υπηρεσίες φύλαξης του χρυσού! Πρόσθεσε δε ότι επιλέγει μια ιδιωτική τράπεζα στην Ελβετία επειδή η κεντρική τράπεζα η Swiss National Bank δεν προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες. 

Επιπλέον προκύπτει ότι η "Merrill Lynch" (Γνωστή στους Έλληνες από το σκάνταλο Κοσκωτά) δεν είχε καμία ανάμιξη με την φύλαξη του Ελληνικού χρυσού, ούτε της είχε δοθεί ο χρυσός σαν υποθήκη για τα συμβόλαια ανταλλαγής των χρεών την περίοδο 2001-2002 όπως κυκλοφορούσε ευρέως....

Κλείνοντας ο υφυπουργός σχεδόν μάλωσε τον βουλευτή απαξιώνοντας τον και σχολιάζοντας είπε ότι τελευταία γίνεται μάρτυρας ενός Κοινοβουλευτικού ελέγχου που βασίζεται σε φήμες και ισχυρισμούς που δεν αντέχουν στην λογική βάσανο ενός δημοκρατικού διαλόγου.

Ανεξάρτητα από τι νομίζει ο κος Κουσελάς προέκυψε μετά τις εξηγήσεις του ένα μεγάλο ζήτημα που μπορεί να μην έχει να κάνει με την μεταφορά του χρυσού εκείνης της περιόδου αλλά, έχει σχέση με την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος και τις Ελληνικές κυβερνήσεις....

ΠΟΙΟΣ έχει επιλέξει τελικά τις τράπεζες στις οποίες τοποθετήθηκε ο Ελληνικός χρυσός και με ποια κριτήρια ακριβώς; Εν τέλη τι έκαναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις μετά το ξέσπασμα της κρίσης για να προστατέψουν τα αποθέματα χρυσού; 

Όλοι ξέρουμε ότι η ΤτΕ δεν είναι κρατική αλλά ιδιωτική αφού έχει ενταχθεί στο χρηματιστήριο. Το κράτος κατέχει πολύ μικρό αριθμό μετοχών σε σχέσει με τρεις εταιρείες που είναι και οι μεγαλομέτοχοι της συγκεκριμένης τράπεζας. Οι μετοχές λοιπόν της ΤτΕ βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των: Goldman Sachs, BlackRock και Neuberger Berman.

Τίποτα δεν θα μας ξένιζε αν εν τω μεταξύ δεν μας ήταν γνωστά τα παρακάτω...
Η Neuberger Berman και η BlackRock είναι γνωστό σ΄όλους ότι αποτελούν τράπεζες συμφερόντων του Οίκου των Rothschild με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από μεγαλοϊδιοκτήτες της ΤτΕ, είναι κι από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Τίποτα μεμπτό μέχρι εδώ.

Πως θα σας φαινόταν όμως αν μαθαίνατε ότι:

α. Η Neuberger Berman τυχαίνει να είναι η μεγαλοιδιοκτήτρια του οίκου αξιολόγησης Moody' s; και

β. Η BlackRock (ναι καλά θυμάσαι. Είναι εκείνη που έκανε την αξιολόγηση για τις Ελληνικές τράπεζες αλλά ποτέ δεν έδωσε στην δημοσιότητα το πόρισμα) κατέχει μεγάλο ποσοστό ως ιδιοκτήτρια στον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors!!! 

H UBS τώρα, η Ελβετική Τράπεζα που επιλέγει προσωπικά από τον κο Σημίτη για την φύλαξη του Ελληνικού χρυσού, μπορεί να είχε τότε έναν άγνωστο τραπεζίτη επικεφαλής αλλά σήμερα τελείως παραδόξως έχει ως γενικό διευθυντή, αυτόν που τότε ήταν επικεφαλής της Γερμανικής Bundesbank!!! 

Θα θυμάστε φυσικά τον αξιότιμο κύριο Χέφερτ που δήλωσε πρώτος ότι δεν αποκλείεται η έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ ενώ.... η τράπεζα που διευθύνει φυλάει τον χρυσό μας. 

Πάμε λοιπόν τώρα και στη FED, την Αμερικάνικη ομοσπονδιακή τράπεζα την εκείθεν του Ατλαντικού. 

Οι παροικούντες της Wall Street γνωρίζουν φυσικά και δεν το κρατάν για τον εαυτό τους ότι επί της ουσίας την διοίκηση και την πολιτική της τράπεζας την ασκούν στην FED τα στελέχη της Goldman Sachs που κατέχουν όλες τις βαθμίδες διοίκησής της. 

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι η συγκεκριμένη τράπεζα εκτός από τα αμαρτωλά "swaps" της κυβέρνησης του Σημίτη, μας απασχόλησε και με το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στη δημιουργία συνθηκών κρίσης στην Ελλάδα ενώ παράλληλα την πληρώναμε σαν... Σύμβουλο. Αυτή λοιπόν η τράπεζα που φυλάει μέρος του χρυσού μας είναι ελεγχόμενη από την Goldman Sachs, που ως γνωστό είναι ιδιοκτήτρια του οίκου αξιολόγησης FITCH!!!

Βλέπουμε λοιπόν, ότι επί της ουσίας οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν εμπιστευτεί τον χρυσό μας σε

α. Μια Αγγλική Τράπεζα που ελέγχετε από την οικογένεια Rothschild η οποία εκτός από αυτόν τον χρυσό είναι μεγαλομέτοχος και της ΤτΕ και ελέγχει μεγάλο μέρος των αξιών του χρηματιστηρίου Αθηνών. 

β. Μια Αμερικάνικη που επικυριαρχείται από την Goldman Sachs και 

γ. Μια Ελβετική, όπου τελείως τυχαία διοικητής είναι ένας Γερμανός πρώην στέλεχος της Bundesbank και επιστήθιος φίλος του νυν διοικητή της Bundesbank του γνωστού σε όλους μας Γιόσεφ Άκερμαν. 

Τώρα ξέρεις ότι ο Ελληνικός χρυσός, ο πλούτος και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων, είναι στα χέρια αυτών που με εργαλεία τους την Standard & Poors, την Moody' s και την FITCH καταρράκωσαν τεχνηέντως την Ελληνική οικονομία με συνεχείς υποβαθμίσεις του αξιόχρεου. 

Τώρα ξέρεις ποιοι και με ποιο τρόπο κατάφεραν να πετύχουν την καταστροφή όλων όσων δημιούργησες για σένα και τα παιδιά σου τόσα χρόνια.

ΜΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ πάντα ότι τίποτα δεν θα μπορούσαν να κάνουν, αν δεν είχαν βοηθούς μέσα στη χώρα τους υποτακτικούς τους, το διεφθαρμένο δηλαδή πολιτικό προσωπικό που στήριζες τόσα χρόνια παίζοντας ένα παράλογο παιχνίδι αριστεράς και δεξιάς, πάνω και κάτω τοποθέτησης!... 

Ως πότε θα τροφοδοτείς με τις σάρκες των παιδιών σου ω Έλληνα τα αγγλόφιλα, γαλλόφιλα και γερμανόφιλα κόμματα κατά τον διαχωρισμό που σου επέβαλαν από την πρώτη ημέρα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους;

1 σχόλιο:

  1. Όταν και εφ' όσον επανέλθει η δημοκρατία στη χώρα, τότε που η δικαιοσύνη θα αναλάβει τον πραγματικό της ρόλο, τότε : Η δική μου πρόταση για την τιμωρία τοων δοσίλογων που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, δεν θα επιθυμούσα να ήταν ο θάνατος, γιατί δεν αξίζουν να φύγουν καν με την ελάχιστη τιμή.
    Τους ταιριάζει να ζήσουν με τον βασικό μισθό που οι ίδιοι νομοθέτησαν, με δήμευση όλης της περιουσίας τους, καταδικασμένοι στην αιώνια φτώχεια και παρακαλώντας να διοριστούν με 5-μηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ σε κάποιον Δήμο, ώστε να προσφέρουν έστω και μια φορά στην άθλια ζωή τους, έστω και από το τίμιο πόστο του οδοκαθαριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή