Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ερντογάν καταγγέλλει δικαστές ως συμμάχους «εγκληματικών οργανώσεων».

Στοχοθετεί επίσης την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν..

Τους δικαστές κατήγγειλε και πάλι σήμερα πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τους ότι εργάζονται μαζί «με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις» για να «κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους».

Από τους δικαστές υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε η αποκάλυψη ενός χωρίς προηγούμενο πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που απειλεί την κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού.

«Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν ...

....σε συντονισμό με ορισμένες εγκηματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα», κατήγγειλε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Μανίσα (δυτική Τουρκία).

«Θέλουμε ενότητα, αλληλεγγύη. Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία», πρόσθεσε μιλώντας σ' αυτή την πολιτική συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης και πάλι μια «συμμορία στο εσωτερικό του κράτους» ότι βρίσκεται πίσω από την έρευνα που υποχρέωσε τρεις υπουργούς του να παραιτηθούν.

Ο πρωθυπουργός στοχοθετεί, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.

«Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία», επέμεινε ο Ερντογάν, «δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται».


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου