Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Καζάκης: «Ήδη έχουν κατατεθεί μερικές χιλιάδες αιτήματα για πλειστηριασμούς. Περιμένουν τη νέα χρονιά για να ξεκινήσουν»

Ανατριχίλα προκαλεί η δήλωση του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη, οτι έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήματα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τα οποία περιμένουν απλά τη νέα χρονιά για να μπορούν να ξεκινήσουν.

«Η κατάργηση του Ν. Παπαθανασίου για την προστασία των μικροεπαγγελματιών και των μικρομεσαίων άνοιξε το δρόμο για τη λεηλασία της πρώτης κατοικίας», δήλωσε ο κ Καζάκης μιλώντας στο radio1d.gr.

Παρουσίασε την άρση των πλειστηριασμών ως....

... ένα μέρος του σχεδίου ενοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

« Η τακτική είναι να γίνει μία τράπεζα, να απορροφηθούν σιγά σιγά οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και να γίνουν τρεις και μετά δύο. 


Ήδη, έχουν γίνει τρεις για να καταλήξουν σύντομα να γίνουν μία. Δημιουργούν μονοπώλιο. 

Με αυτόν τον τρόπο, οι τραπεζίτες θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν σε μία, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών ώστε να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη. 

Κυρίως μετά τους πλειστηριασμούς και τη συνένωση των τραπεζών θα επιστρέψουν τα κοράκια και να διαχειριστούν από κοινού και με συγκεντρωτικό τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία του Έλληνα, εξηγεί ο κ Καζάκης.

Μίλησε για αλήτικη συμπεριφορά του κράτους όταν ο εφοριακός θα μπαίνει στο σπίτι σου χωρίς εισαγγελική εντολή, ή να αρπάξει ακόμη και τις τραπεζικές σου θυρίδες. «Μόνο οι Ναζί μεταχειρίζονται τέτοιες τακτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας μοχλός εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας, είπε, και μάλιστα σκέφτονται να μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο και να το ελέγχουν οι ξένοι. Δια μέσω των τραπεζών και της εφορίας θα περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ και η περιουσία των Ελλήνων πολιτών για να ξεκινήσει η λεηλασία.

«Το τραπεζικό σχήμα που θα διαμορφωθεί δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει. Ωστόσο, είναι πώς όταν διαμορφωθεί θα έχει στόχο να διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία και των κινητών αξιών που έχουν συσσωρεύσει οι τράπεζες», κατέληξε ο κ Καζάκης.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης εδώ (η συνέντευξη στο 28ο λεπτό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου