Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Καιροσκόποι και πανούργοι βρίσκονται μπροστά στο πηδάλιο της χώρας μας!















Ω Μούσα Πιερία, καλωσυνάτη πες μου να καταλάβω γιατί στις καίριες κρίσιμες στιγμές άνδρες χαμηλοί, ίσως τιποτένιοι, ίσως καιροσκόποι και πανούργοι βρίσκονται μπροστά στο πηδάλιο της χώρας μας!

Σε κρισιμωτάτη στιγμή ο Κωστάκης Καραμανλής, ο πολλά αρεσκόμενος της αραλίκειας ιατρικής, άφηνε την χώρα στα χέρια ενός γόνου της άλλης δυναστείας. 


Τότε για πρώτη φορά ανεκάλυπτε ότι ηγείτο "χώρας διεφθαρμένης" και με τον πλέον αδέξιο τρόπο ή κατ' άλλους επιδεξίως μας οδήγησε στην πτώχευση και στο πρώτο μνημόνιο. 

Όταν αργότερα πριν από το δεύτερο μνημόνιο κάποιοι του είπαν ν' αντισταθεί, πέταξε στον αέρα την άγνωστη λέξη "δημοψήφισμα". 

Τούτο θορύβησε σφόδρα Γερμανούς και Γάλλους, γιατί κινδύνευαν οι τράπεζές τους και στην συνάντησε των 20 ο "αλητάκος" της Θεσσαλονίκης, Γάλλος πλέον, όρμησε κατά του Γιωργάκη, τον έβρυσε χυδαία και, παρά το μέγεθός του, πήδηξε και τον χαστούκισε, γιατί του χάλαγε την πίτα. 

Ο Γιωργάκης λοιπόν, αντί να αντιτάξει την μακράν χείρα του και να ανταπαντήσει "αει γα.. αποσπορίτη", τόβαλε στα κλάματα, επέστρεψε κακήν κακώς στην Ελλάδα και παρέδωσε τη χώρα...
.... στον Παπαδήμα. 

Παπαδήμας, Βενιζέλος και Αντωνάκης στη συνέχεια υπέγραψαν ταπεινωτικά δήλωση που υπόσχονταν ότι θα εφαρμόζουν τις διαταγές των. 

Έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο 2 που μας έχει δέσει χειροπόδαρα, ενώ έγινε το περίφημο "κούρεμα", αλλά κούρεμα των ελληνικών τραπεζών όπου χάθηκαν και τα αποθεματικά των ταμείων και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ουσία κουρέψαμε-κόψαμε το κεφάλι μας.

Και σε ρωτώ Μούσα αγαθή, αν στη θέση του Γιωργάκη ευρισκόταν άνδρας ισχυρός κι έλεγε στους Γαλλογερμανούς "Δεν πληρώνω τις τράπεζές σας και αν θέλετε μας βγάζετε εκτός ευρώ. 


Αν σας συμφέρει να μείνουμε, τότε κουρέψτε τις τράπεζές σας". 

Τι θα γινόταν; Απλώς, ως φάνηκε εκ των υστέρων, θα υπέκυπταν και ασφαλώς θα μας έβριζαν επί μια δεκαετία.

Ο Μεσσήνιος Αντωνάκης, ο πολλά επιθυμών και παντί τω τρόπω πρωθυπουργός γενέσθαι, συμβιβάστηκε με τα πάντα. Ως ένας καλός μελισσουργός (οικονομικά μελισσουργίας λέγεται ότι σπούδασε στο Χάρβαντ) δέχτηκε και τις απαιτήσεις των ευρω-γερακιών και τις παρελθούσες λαμογιές πασόκων και μη. 


Δέχτηκε επίσης να παρα-βλέπει Έλληνες να αναζητούν τροφή σε σκουπιδοδοχεία.

Απο την αντίπερα δε προς ΣΥΡΙΖΑ και βάλε το απόλυτον χάος, όπου εκτείνεται το Λαφαζάνειον περιβόλι, συνιστώσες σύμπασες και ο Γλέζιος κήπος. Αλήθεια, γιατί το γερόντιον βρίσκεται τόσα χρόνια στο κοινοβούλιο; 


Επειδή τέλεσε κάποτε μια ηρωική πράξη πρέπει επί 80 χρόνια να κατακάθεται στα έδρανα; 

Τόσοι άλλοι ήρωες και με κομμένα πόδια δεν έχουν πάρει το παραμικρό!!!!!!

Και ρωτώ σε Μούσα, τι έγκλημα έχουμε κάνει και στις κρίσιμες στιγμές δεν έχουμε εκείνο που μας ανήκει;


Ioannis Apostolopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου