Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Αν εμείς οι ίδιοι δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, ενώνοντας δυνάμεις ,αύριο η πατρίδα μας δεν θα υπάρχει ούτε κι εμείς μαζί της!

Άλλη μια φορά μια φιέστα προσβλητική για όλους μας αντάμα με το ψέμα και την υποκρισία έρχεται να καλύψει τις πιο άγριες διαθέσεις των ευρωκρατούντων νταβατζήδων της φρίκης! 

Με μια οικονομία διαλυμένη και παραπαίουσα βαφτίζουν τη λεηλασία της ζωής και της περιουσίας μας «θυσία» για το καλό μας! 

Κι οι «προστάτες» μας «θαυμάζουν» το Μέγα «θαύμα» της διάλυσης κάθε ιερού και όσιου, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της αξιοπρέπειάς μας! 

Κι όλοι «ευχαριστημένοι ....
.... αναφωνούμε, «πάρτε και την ψυχή μας», που μόνο αυτή απόμεινε να διαφεντεύουμε, αφού όλος ο κόπος, το αίμα των προγόνων μας, το μέλλον των παιδιών μας κι η πατρίδα μας ανήκουν στους «κεφαλαιοκράτες», «μεγάλους» και «τρανούς» τζογαδόρους, γιατί μας «δάνεισαν» ζωή και τώρα ,αφού πολλάκις τους ξεπληρώσαμε το χρέος ,πρέπει και την πατρίδα μας να τους χαρίσουμε σαν καλοί και έντιμοι «νοικοκυραίοι», που δε θέλουν «φασαρίες» κι επαναστάσεις! 

Μα είναι δυνατόν να επαναστατήσουμε απέναντι σε Ευρωπαίους; Εμείς δε θέλαμε να γίνουμε Ευρωπαίοι; Βέβαια δε μας ρώτησαν ποτέ γι’ αυτό, ούτε μας ενημέρωσαν τι σημαίνει κοινό νόμισμα ή ευρωζώνη! Πάντα ο λόγος του καθεστώτος ήταν «προσταγή» και μ ’ένα τρόπο «μαγικό» με κάτι Στουρναραίους, Πρετεντέρηδες κι άλλους «μάγους» γινόταν λαική Βούληση!

Τώρα η λαική βούληση «κουρεύτηκε»! Δεν έχει δικαίωμα ούτε στην ίδια τη ζωή, πόσο μάλλον να έχει πατρίδα ελεύθερη και περήφανη! 


Άλλωστε τόσες φορές που μας είπαν ότι έχουμε Δημοκρατία, εμείς κοντέψαμε να τους πιστέψουμε-τι ειρωνεία!

Κι ύστερα «οι εταίροι» θα μας «θαυμάσουν» για τη «σύνεση», την υπακοή στο «νόμο» και την «τάξη» του θανάτου! Νόμος είναι η υφαρπαγή της χώρας από τους δανειστές και τάξη η υποταγή και το ξεπούλημα. Είμαστε καλοί «ζωντανοί νεκροί», εθελόδουλοι και υποτακτικοί .


Και ακόμα πιστεύουμε ότι κάποιος άλλος «φερτός» από τους αλληλέγγυους «προστάτες» μας θα μας «σώσει» μέσα από το «θυσιαστήριο» που στήσανε για μας ως «καλοί» ανθρωποφάγοι και κανίβαλοι, για να σωθεί το ευρώ κι οι τράπεζές τους; Τα κινήματα βάσης, τα λαικά κινήματα δεν μας αφοράνε, είναι «ακραία» και επαναστατικά!

Εμείς δεν έχουμε καμιά συμμετοχή κι ευθύνη! Κάνουμε πολύ καλά που κοιτάμε το σπιτάκι μας, τον εαυτό μας-όπως καλά μας μάθανε- και τη χαμοζωή μας! Μόνο που δεν προσέξαμε πως και την ψυχή και το φιλότιμο μας τα «κούρευαν» χρόνια τώρα! Έλληνες πια δε λεγόμαστε, αλλά πολίτες ενός κόσμου , που η λέξη κόλαση δε φτάνει να τον περιγράψει! Πολύ αργά το καταλάβαμε!

Ας παραδώσουμε ως «προεδρεύοντες» της μαστροπείας και την ψυχή την «κουρεμένη», τη στενεμένη, τη ρηχή, που δεν την ταρακουνάει πια ούτε ο θάνατος μικρού παιδιού, ούτε η αυτοκτονία του απελπισμένου συμπολίτη! 


Δεν τη «σκιάζει» ούτε κι η παράδοση στα σκλαβοπάζαρα του κόσμου των ίδιων των παιδιών μας!

Όλα γι’ αυτό τα δίνουν, και τα παιδιά και την ψυχή τους, σαν καλοί οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, που παθιάζονται κι από το χρώμα μιας άδειας φανέλας! Τι να κάνουν άλλο; 

Να βγουν στο δρόμο με κάτι «παλιοσημαίες» Ελληνικές και να φωνάζουν πως μόνο ενωμένοι κι αποφασισμένοι θα νικήσουμε; 

Να βγουν με κάποιους «εξτρεμιστές» των πλατειών ,που τόσο καιρό καλούν «να πάρουμε πίσω τη ζωή και την πατρίδα μας στα χέρια μας»;

Είναι «ακραίο» να μιλάς για την ενότητα του λαού πέρα από διαχωρισμούς, για την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη! 


Είναι «ακραίο» να διεκδικείς το δικαίωμα να διαφεντεύεις την πατρίδα σου με εθνική και νομισματική ανεξαρτησία, να διαγράψεις μονομερώς το παράνομο χρέος, που πληρώθηκε ήδη τόσες φορές με τόσο αίμα Ελληνικό και πόνο! 

Είναι «ακραίο» να διεκδικείς τη λαική σου κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια και την αληθινή δημοκρατία, που κάποτε-τόσο πολύ παλιά –μόνο εδώ, σε αυτή τη γη, έγινε ζωντανή πράξη, χωρίς ταμπέλες ,χρώματα και κενά «είδωλα»!

Αν ακόμα έχουμε την αυταπάτη ότι μια άλλη «δοτή» κυβέρνηση θα μας σώσει μέσα από τις εκλογές-που πάντα γίνονται με τους δικούς τους όρους, μέσα από το ίδιο φαύλο πολιτικό σύστημα, ας μην απορούμε που δε βλέπουμε «φως» στην άκρη του τούνελ. 


Αν εμείς οι ίδιοι δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, ενώνοντας δυνάμεις ,αύριο η πατρίδα μας δεν θα υπάρχει ούτε κι εμείς μαζί της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου