Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Τσολάκογλου! Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση…

Η Ελλάδα με τεράστιες θυσίες αφήνει πίσω της την κρίση, τόνισε ο Πρωθυπουργός, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.

Όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς, η ελληνική Προεδρία θα επιδιώξει την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τη διαχείριση της μετανάστευσης, τη θωρακιση της εσωτερικής και της εξωτερικής ασφάλειας.

Η Ευρώπη είναι η κοινή μας αναζήτηση, είπε από την πλευρά ο κ. Μπαρόζο, παίρνοντας ...

....τον λόγο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παλαιότερα σενάρια περί εξόδου της Ελλαδας από το ευρώ, και τόνισε πως το γεγονός ότι σήμερα είμαστε εδώ και γιορτάζουμε την ελληνική Προεδρία, με την Ελλάδα να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, δείχνει πως αυτές οι προβλέψεις ήταν λάθος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθηκε πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, τόνισε.

Όπως είπε, η Ελλάδα κατάφερε να κάνει σημαντικές προσπάθειες και η ελληνική οικονομία και η οικονομία της Ευρωζώνης απέδειξαν ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Ο κ. Μπαρόζο αναφέρε πως η Ελλάδα αναμένεται να βγει από την ύφεση το 2014 και να πετύχει και πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στην Ευρώπη είπε πως η υπαρξιακή κρίση του ευρώ είναι πίσω μας και βγαίνουμε από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως τα προγράμματα προσαρμογής αποδίδουν, δηλώνοντας παράλληλα πως αναγνωρίζει τις θυσίες των Ελλήνων. 


Ξέρουμε καλά ποιες είναι οι δυσκολίες που περνούν οι Ελληνες, σημείωσε ο κ. Μπαρόζο, παροτρύνοντας τους Έλληνες «να μην εγκαταλείψουν την προσπάθειες» και διαβεβαιώνοντας πως «οι θυσίες αυτές ανοίγουν ένα καλύτερο μέλλον».

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου