Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Εξευτελισμός της Ελλάδας στις ΗΠΑ !

Μεγάλη προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ, με dolma και baklava ''γιαλαντζί'' διπλωματία...

Η πρεσβεία-''γιαλαντζί'' (στην Ουάσιγκτον) ''εγκαινιάζει την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση'', με dolmadakia, xoriatikh salad, orzo me kima, baklava σε... ''Οίκημα Αστέγων''.

Ενθουσιασμένη η Ομογένεια με την πρεσβεία μας στην Ουάσιγκον και εθνικά υπερήφανη, αναφωνεί:


«Διώχτε το ''ανέκδοτο'' πρέσβη και βάλτε στην θέση του την ''πρέσβειρα gastronomy Ελλάδας'', πριν μας γκαστρώσετε με την ανικανότητα και χαζομάρα που σας δέρνει»


Σημ.: Είναι η 4η φορά μέσα σε ένα χρόνο, που η πρεσβεία μας... ''προβάλει'' την Ελλάδα με ''κρασογνωσία'', με ''μεζεδογνωσία'', με ''μπακλαβογνωσία'' και λοιπά συναφή. 


Μετά αναρωτιούνται στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, γιατί η Ομογένεια αποκαλεί τους διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ ''ανίκανους-τουρίστες'', της.....
... ''πλάκας''.

(Πριν 2μιση μήνες)
Η Ελλάδα ''σκίζει'' στις ΗΠΑ με... κρασί, μεζέ, διατροφή και ''ώπα''


Κατάντησε μόδα κάθε λίγο και λιγάκι να γίνονται εκδηλώσεις-τραπεζώματα από τις διπλωματικές αρχές μας στις ΗΠΑ, με στόχο την... ''προώθηση της Ελλάδας στους Αμερικανούς'', μέσω μεζέδων, τηλεμαγείρων, ελληνικής διατροφής και άλλων γραφικών. 

Πρόσφατα (4 Δεκ.'13) μαζεύτηκαν σε μιά αίθουσα του Κογκρέσσου 5-6 μάγειροι, έφιαξαν μεζέδες, έφαγαν καμιά 50αριά υπάλληλοι του Κογκρέσσου, πήγε ο πρέσβης μας και ο γνωστός $$παπατζής$$ Ελληνοαμερικανός βουλευτής από Φλόριδα (με... κομπολόϊ) που έβγαλαν και... λόγο, μαζί με τα γραφικά ''ώπα'' και η όλη γραφικότητα παρουσιάστηκε ως ''μεγάλη προβολή της Ελλάδας''.

Στις ΗΠΑ γνωρίζουμε ότι η ''ημέτερη σαβούρα'' στέλνεται ως διπλωματικές αποστολές του υπουργείου Εξωτερικών (υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά αναρωτιόμαστε:


 Οι 'Ελληνες διπλωμάτες-τουρίστες, είναι τόσο φτωχοί σε ιδέες γιά να προβάλουν την Ελλάδα και καταλήγουν σε μεζέδες, κρασί και ''ώπα'', με αποτέλεσμα να δείχνουν πόσο άσχετοι-ανίκανοι είναι και να καταντούν γραφικοί, σε βαθμό γελοιότητας;

kalami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου