Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

"Αυτοκτονικά Κυπριακά σύνδρομα – Ελλαδική ανυπαρξία: Ένα βήμα πριν την άβυσσο ....

Ο Π. Ήφαιστος μ΄ ένα κείμενο φωτιά σχολιάζει τις ραγδαίες εξελίξεις που φαίνεται να έρχονται στην Κύπρο.

Γράφει:


Δημοσιεύτηκε και δεν διαψεύστηκε δική μας!! πρόταση (που διοχετεύτηκε όπως γράφεται από τους αμερικανούς) για «κοινό ανακοινωθέν» που αφορά την πιθανή έναρξη των ενδοκυπριακών «συνομιλιών».

Με κάθε αντικειμενικό κριτήριο στρατηγικής, κρατικής συγκρότησης, δημοκρατικής νομιμότητας, ελευθερίας, διεθνούς νομιμότητας και ευρωπαϊκής νομιμότητας η δρομολόγηση μιας τέτοιας διαδικασίας οδηγεί στην τουρκική επικυριαρχία επί της Κύπρου και, όπως συνέβηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στον τερματισμό της τρισχιλιετούς παρουσίας των Ελλήνων στην Μεγαλόνησο. 


Στο μεσοδιάστημα οι Έλληνες της Κύπρου θα είναι παγιδευμένοι, καταδικασμένοι σε αργό πολιτικό θάνατο και η Ελλάδα όμηρος εκβιαστικών διλημμάτων κάθε είδους.

Η πρόταση για «κοινό ανακοινωθέν», πέραν του ότι τίποτα δεν αναφέρει για τις εγγυήσεις, τα ξένα στρατεύματα, τις βάσεις κτλ, περιγράφει την δημιουργία ενός τερατώδους κρατικού εκτρώματος, μη λειτουργικού, αντιδημοκρατικού και μη βιώσιμου. Μπροστά σε αυτό ....

...το καθεστώς της Ζυρίχης ωχριά.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι λίγα μπορούν να γίνουν. Η Ελλάδα είναι υπό οικονομική, θεσμική και πολιτική καταστολή και οι ίδιοι οι πολίτες της Κύπρου, οι οποίοι επίσης βρίσκονται υπό καταστολή λόγω κρίσης, πριν ένα χρόνο διέπραξαν το μοιραίο λάθος να λειτουργήσουν με κομματικά κριτήρια και να εκλέξουν ως αρχηγό του κράτους άτομο το οποίο στο παρελθόν ταυτίστηκε με φανατισμό υπέρ του φασιστικού, ανελεύθερου και αντί-δημοκρατικού σχεδίου Αναν.

Ως ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε παραθέτουμε την ομιλία του ιστορικού ΟΧΙ του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Ανεξαρτήτως προσώπων, αυτό το ΟΧΙ όπως και το ΟΧΙ της Κυπριακής κοινωνίας λίγο μετά από το διάγγελμα του Προέδρου, εντασσόταν στην μακραίωνη αλυσίδα των αγώνων εκείνων των κοινωνιών που είχαν την δυνατότητα να αντισταθούν κατά της απώλειας της Ελευθερίας τους.

Χωρίς αυτό να προδικάζει οτιδήποτε (κυρίως εάν ακόμη μια φορά η απληστία των τούρκων αποδειχθεί … σωτήρια), ενδέχεται αυτή την φορά οι Έλληνες της Κύπρου να μην έχουν μια τέτοια ευκαιρία αντίστασης.

Θα βρεθούν ξανά μπροστά σε ένα θηριώδες εκβιαστικό δίλημμα: Εάν υπό το κράτος εκβιασμών ψηφίσουν ναι θα δρομολογηθεί η απώλεια της ελευθερίας τους. Εάν πουν ΟΧΙ το κόστος θα είναι πάλι αβάστακτο. Αυτοί που επιβουλεύονταν την ελευθερία τους το 2004 και έχασαν την παρτίδα φαίνεται ότι έμαθαν από τα λάθη τους. Όλα δείχνουν ότι στις μέρες μας είναι πιο οργανωμένοι (θηριωδώς και υπόγεια θα έλεγα) και ότι οι ηγέτες μας άβουλοι και αυτοκτονικοί τους παίρνει το ποτάμι.

«Αντώνη ξύπνα» και πες ΟΧΙ διαφορετικά όλοι μαζί αποχαιρετούμε την Αλεξάνδρεια. Η παγίδευση ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και η στρατηγική ένταξή τους στον τουρκικό χώρο επιρροής θα αποτελέσει την χαριστική βολή κατά του συνόλου των νεοελλήνων. 


Τι να κάνει κανείς τις καρέκλες εξουσίας όταν οι επικείμενοι σεισμοί θα κατεδαφίσουν τα πάντα. Εξάλλου, δεν θα χρειάζεται πλέον να μιλάμε ούτε για «αέρια» ούτε για «πετρέλαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου