Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Ισπανία: Έφοδοι αστυνομίας σε σπίτια. Στην Ελλάδα ανάκαμψη;

Μερικοί δεν θέλουν να δουν αυτά που έρχονται. Θεωρούν ότι ήδη ζήσαμε τα δύσκολα και ήρθε η ώρα για ανάκαμψη.

 Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα φίλοι και φίλες μας. Πόσο ακόμα θα κλείνουμε μάτια και αυτιά, επειδή φοβόμαστε να ακούσουμε την αλήθεια;

Στην Ισπανία η αστυνομία εισβάλλει πλέον απροκάλυπτα σε σπίτια και διώχνει κόσμο που αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη του. Τελευταίο θύμα ένας 54χρονος με ολική αναπηρία στην Μαδρίτη. Ο Αντόνιο Αργκόμπια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικία του εξαιτίας των χρεών από τους δυσβάσταχτους φόρους της παγκοσμιοποίησης.

Πολίτες που αντέδρασαν στην εν λόγω αυθαιρεσία, χτυπήθηκαν βάναυσα με γκλοπ από του αστυνομικούς, που λειτούργησαν εν προκειμένω ως άβουλα όργανα των παγκοσμιοποιητών. 


Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση των υπόλοιπων παρευρισκομένων που επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Μάλιστα στην Ισπανία....
... υπάρχει κίνημα «Σταματήστε τις εξώσεις – Stop Desahucios».

Αυτός ο άνθρωπος ζει κρίση. Δεν την έχουμε ζήσει όλοι μας. Στόχος είναι να την ζήσουμε. Τι θα γίνει αν οι εικόνες της Ισπανίας μεταφερθούν στην Ελλάδα, τώρα που και σε εμάς νομιμοποιήθηκε το χαράτσι, οι φόροι παραμένουν υψηλοί και η πρώτη κατοικία κινδυνεύει;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής τράπεζας της Ισπανίας, οι εξώσεις το πρώτο τρίμηνο του 2013 έφτασαν τις 19.567, ενώ για ολόκληρο το 2012 υπολογίζονταν στις 23.774, στοιχεία που αναλυτές εκτιμούν ότι στην ουσία θα αποτυπώνουν μια συντριπτική αύξηση των εξώσεων, καθώς αναμένονται καινούρια στοιχεία σε σχέση με το 2013.

Η Ισπανία από την Ελλάδα δεν απέχει και πολύ. Λύσεις βέβαια υπάρχουν αλλά κάθε φορά, όλο και κάτι παράλογο ψηφίζεται για να κάνει την ζωή μας δυσκολότερη. Μάλιστα υπήρξε πρόταση για ενσωμάτωση μικροτσίπ GPS στα αμάξια, προκειμένου να γίνεται χρέωση ανά χιλιόμετρο των παράλογων και ανήκουστων Τελών Κυκλοφορίας. 


Έτσι για να συνηθίσουμε μια και καλή την απόλυτη παρακολούθηση των ζωών μας, μιας και ήδη στα ζώα το μικροτσίπ είναι υποχρεωτικό με πρόστιμα για τους… «παραβάτες». Ευτυχώς προσωρινά το εν λόγω εγχείρημα δεν θα ευοδωθεί λόγω κόστους αλλά και λογικών φωνών που μιλούν για ενσωμάτωση των τελών κυκλοφορίας στην βενζίνη, έτσι ώστε όσο αγοράζει-οδηγεί ο καθένας τόσο να χρεώνεται. Κανονικά τα Τέλη Κυκλοφορίας πρέπει να καταργηθούν καθώς αποτελούν σοβιετικό μέτρο.

Φόροι στα σπίτια για να μην έχουμε ιδιοκτησία, φόροι στα αμάξια για να μην υπάρχει αυτοκίνηση, στο τέλος όλοι εξαρτημένοι από το κράτος, το οποίο θα δίνει λόγο σε ένα παγκόσμιο κέντρο εξουσίας. Πόσοι άραγε ενημερώνονται σωστά για να έχουν άποψη για τα τεκταινόμενα; Λίγοι δυστυχώς. Οι περισσότεροι περιμένουν το φως στο τούνελ, φοβούμενοι να ακούσουν την αλήθεια. «Παπαγαλίζουν» μόνο αυτά που έχουν «σφηνωμένα» στο κεφάλι τους. Έτσι χωρίς ενημέρωση δεν υπάρχει αντίδραση…

Συνεπώς όσοι αντιστέκονται στην λαίλαπα παραπληροφόρησης αποτελούν τους «γραφικούς» της υπόθεσης με τους περισσότερους να λένε ξερά ότι τα πράγματα είναι μεν δύσκολα αλλά να χασκογελάνε, παραλυμένοι από φόβο, όταν ακούνε για τις πραγματικές δυσκολίες που έπονται. 


Όλοι φοβόμαστε. Αλλά είναι άλλο να αγωνίζεσαι να ξεπερνάς τον φόβο σου και άλλο να σε νικάει.

Η ζωή είναι ένας διαρκής «πόλεμος» και μόνο οι «πολεμιστές» ζουν την επόμενη μέρα, γιατί είναι αυτοί που θα την φέρουν και όχι το σύστημα.

ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου