Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο Θεοχάρης τινάζει στον αέρα την κυβέρνηση...

- Με συνεχείς εγκυκλίους στέλνει τους πολίτες στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ - Σε αδιέξοδο ο Πρωθυπουργός που δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει

Στο Μαξίμου επικρατεί έντονος εκνευρισμός για τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη,που αποτελεί επιλογή αλλά και εκλεκτό των δανειστών.

Ο κ. Θεοχάρης κινείται πέρα και έξω από τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. 


Αδιαφορεί για το γεγονός ότι σε τρεις μήνες η κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που την στηρίζουν θα δώσουν μια εξαιρετικά δύσκολη εκλογική μάχη, που πιθανόν να κρίνει την πολιτική σταθερότητα αλλά και τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος.

Με τις συνεχείς εγκυκλίους που εκδίδει, το μόνο αποτέλεσμα που εισπράττει η κυβέρνηση είναι ....

....η ένταση της λαϊκής δυσαρέσκειας που σε κάποιες περιπτώσεις προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά οργής.

Είναι δεδομένο ότι όλα αυτά θα αποτυπωθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα όσες προσπάθειες και αν κάνει ο Πρωθυπουργός που πολλές φορές παρεμβαίνει πυροσβεστικά ή προσπαθεί να ανατρέψει το περιεχόμενο αυτών των εγκυκλίων.

Τελευταίο κρούσμα η εγκύκλιος που προέβλεπε τη φορολόγηση του επιδόματος επικινδυνότητας για τους ένστολους, την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί τη χορήγηση μέρους του επιδόματος επικινδυνότητας στους ένστολους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ.Θεοχάρης δοκίμασε πάλι τα νεύρα και τις αντοχές του Μαξίμου όταν απαίτησε να πάρουν κλειδάριθμο οι ανήλικοι, που έχουν στο όνομά τους ακίνητα, και να υποβάλουν και δήλωση Ε9.

'' Ο άνθρωπος είναι παρανοϊκός'' φέρεται να έχει πει στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού που ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να συμμαζέψει τον κ.Θεοχάρη αν και προβλήματα υπάρχουν και με τον Υπουργό Οικονομικών, που αρνείται να μεταθέσει την ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μετά το Μάιο.

Το πρόβλημα όμως με τον κ. Θεοχάρη προσλαμβάνει πλέον διαστάσεις αφού στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι εγκύκλιοι του κ.Θεοχάρη, οι κατασχέσεις και το άδειασμα τραπεζικών λογαριασμών χωρίς προειδοποίηση ακόμα και για ευτελή ποσά, προκαλούν τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση.

''Κάθε εγκύκλιος του Θεοχάρη, από εδώ και στο εξής, θα δίνει μία μονάδα στο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη των ευρωεκλογών'' είναι μια φράση που ακούγεται από πολλούς βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ τον τελευταίο καιρό.

Φαίνεται ότι πολλοί όμως δεν έχουν καταλάβει κάποια πράγματα.
Όταν ψήφιζαν το νόμο για την πενταετή μόνιμη θητεία του κ. Θεοχάρη, για τα bonus και για τις υπερεξουσίες του , που τον καταστούσαν ένα ανεξέλεγκτο και πανίσχυρο κέντρο άσκησης εξουσίας, δεν είχαν αντιληφθεί τι θα ακολουθούσε;


Παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν ποιου επιλογή είναι ο κ. Θεοχάρης, που σίγουρα δεν είναι της κυβέρνησης.

Είναι επιλογή των δανειστών και του Βερολίνου. Μαζί με τον κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ είναι τα πιο ισχυρά και προστατευόμενα πρόσωπα της χώρας, απαγορεύεται να τους αγγίξει κανείς. Εναντίον του κ. Γεωργίου έχουν ασκηθεί διώξεις για κακουργηματικές πράξεις και όμως ένα αόρατο χέρι έχει παγώσει την εισαγγελική έρευνα και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο κ. Σαμαράς, όσο και αν θέλει, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον κ. Θεοχάρη γιατί αυτό θα σημάνει ρήξη με τους δανειστές.


Μάλιστα πριν από 2-3 μήνες είχε υποδειχθεί σε κάποιους ''ζωηρούς'' βουλευτές της Ν.Δ να σταματήσουν να καταθέτουν ερωτήσεις που στοχοποιούν και εκθέτουν τον κ. Θεοχάρη.


Ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να αγγίξει και τον κ. Γεωργίου, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του είχε κάνει σημαία τις λαθροχειρίες που έγιναν και το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος για το οποίο καταγγέλθηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ από τον Αντιπρόεδρο κ. Λογοθέτη, την κ. Γεωργαντά και άλλα μέλη της αρχής.

Στην Ελλάδα του 2014, υπάρχουν θύλακες εξουσίας αλλά και θέσεις ευθύνης, που έχουν ως σημείο αναφοράς όχι τη χώρα αλλά τους δανειστές.

Και αυτό είναι κάτι που θα αποτιμηθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Πριν από αυτήν όμως την αποτίμηση θα γίνει η πολιτική αποτίμηση στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου