Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Να καταργηθούν οι όροι "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ" και "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ" !!!

Έφτιαξε το δικό του Savoir vivre Λεξικό ο Κώστας Τριαντάφυλλος..μαζί με την αγράμματη και ατάλαντη σύμβουλο που έχει το ΠΑΣΟΚ για τα θέματα της ΛΑΘΡΟμετανάστευσης..

Μήπως να καταργήσουμε και την Ελληνική γλώσσα επειδή το ζητάνε οι ανύπαρκτοι του 2%.????

Διαβάστε τι σκέφτηκαν πάλι οι φωστήρες του 2,5%..

Να καταργηθούν οι όροι "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ" και "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ" από τα επίσημα νομικά κείμενα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ζητεί το ΠΑΣΟΚ, με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Την τροπολογία κατέθεσε ....
....ο Κώστας Τριαντάφυλλος, αρμόδιος Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ σε θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία αυτή, το ΠΑΣΟΚ ζητεί να αντικατασταθεί "ο απαξιωτικός, για την ανθρώπινη υπόσταση, όρος ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ από τον δόκιμο όρο παράτυπος μετανάστης σε όλες τις κανονιστικές και διοικητικές πράξεις και τον οργανισμό του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας". 


Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την κατάθεση της τροπολογίας, "η χρήση του όρου "λαθραίος" δεν μπορεί να αποτελεί πρώτο συνθετικό μιας σύνθετης λέξης που αναφέρεται σε ανθρώπους".

Όροι όπως, "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ" και "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ", αναφερόμενοι σε συνανθρώπους, υποβιβάζουν τον κοινωνικό και νομικό πολιτισμό της χώρας, απαξιώνουν και υποβιβάζουν ανθρώπους, και δημιουργούν ένα υπόστρωμα επί του οποίου βασίζονται ρατσιστικές ιδεολογίες και συμπεριφορές. 

Επομένως η απάλειψη πρωτίστως από την δικαιϊκή και νομική ορολογία τέτοιων προσβλητικών εννοιών είναι απόλυτη αναγκαιότητα.

Σημαντική σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η αντικατάσταση της χρήσης αυτών των όρων με τους δόκιμους όρους "παράτυπος μετανάστης" και "παράτυπη μετανάστευση" σε όλες τις κανονιστικές και διοικητικές πράξεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας", καταλήγει η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου