Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Αρχίζει το δούλεμα ! Ετοιμάζεται μπαράζ θετικών ειδήσεων με διπλό στόχο.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι αλλάξει προς όφελος της την συνολική εικόνα σε επίπεδο... ποσοστών, ως προς την πρόθεση ψήφου, ενόψει του κρίσιμου Μαΐου.
Ένα μπαράζ θετικών ειδήσεων, για το αμέσως προσεχές διάστημα, προετοιμάζει η κυβέρνηση υπό την υψηλή και άμεση εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο αυτό εντάσσονται μεταξύ άλλων, η οριστικοποίηση του πλεονάσματος για το 2013, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το 70% των πόρων του, η έστω και οριακή, αλλά σημειολογική, υποχώρηση της ανεργίας κατά μερικά κλάσματα, η θετική πορεία του ισοζυγίου καθώς και μια σειρά άλλων δεικτών, οι οποίοι μέχρι πρότινος βάδιζαν από το κακό στο χειρότερο.

Κατ' αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ελπίζει ότι αλλάξει προς όφελος της την συνολική εικόνα σε επίπεδο....

... ποσοστών, ως προς την πρόθεση ψήφου, ενόψει του κρίσιμου Μαΐου και παράλληλα να «κρύψει» πίσω από αυτές τις θετικές ειδήσεις και κάποιες άλλες, που ενδεχομένως, πριν λίγο καιρό, δε θα μπορούσαν ούτε να διατυπωθούν.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προωθήσει την πώληση της Eurobank.

Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι αν προηγηθεί ένα μπαράζ θετικών ειδήσεων, τότε θα είναι ενδεχομένως εύκολο να περάσει ακόμα και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία. Αρκεί βεβαίως να εξακολουθήσουν να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την Eurobank έως τότε.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου