Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αυτός που νοιώθει νεκρός ως Έλληνας θεωρεί νεκρή και την αρχαία ελληνική γλώσσα.


Από το 2014, η "νεκρή γλώσσα" των αρχαίων ελληνικών θα διδάσκεται στα δημόσια σχολεία της Αγγλίας, καθώς οι Άγγλοι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι βοηθά στην ευκολότερη εκμάθηση της "ζωντανής γλώσσας" των... αγγλικών και άλλων γλωσσών. 

Η "νεκρή γλώσσα" των αρχαίων ελληνικών, χρησιμοποιείται στην Ιατρική, τη Φυσική, την Αστρονομία, τη Νομική, τα Μαθηματικά, την παραγωγή νέων λέξεων, και αποτελεί τη μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών.

Στη "νεκρή γλώσσα" έχουν γραφτεί αριστουργήματα της Τέχνης, σημειώσεις του Νεύτωνα, η Καινή Διαθήκη, η πρώτη γνωστή εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, ενώ είναι μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που παρουσιάζει ομοιογενή εξέλιξη και .....

...αποτελεί φαινόμενο σπάνιο στη γλωσσολογική ιστορία του ανθρώπινου γένους διότι ομιλείται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή.

Περίπου το 80% του λεξιλογίου της νέας ελληνικής βασίζεται στη "νεκρή γλώσσα" των αρχαίων ελληνικών, ενώ φράσεις και λαϊκές παροιμίες διατηρούνται αναλλοίωτες στο πέρασμα των χιλιετιών...

Αν τα αρχαία ελληνικά διδάσκονταν στα σχολεία διαφορετικά και όχι αποστειρωμένα -όπως δυστυχώς γίνεται- ίσως να μην εκστομίζονταν σήμερα "προτάσεις" όπως αυτή της κ. Ρεπούση..

ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΪΣΤΙ..

Απόδειξις ότι η γλώττα ημών ζώσα εστί ως και καθομιλουμένη: -Ο ως νέκυς Έλλην αισθανόμενος, ηγείται την αρχαίαν ημών γλώτταν νεκράν είναι.

Εν τω των τυφώνων χρόνω,- ως και νύν εστί- μόνον οι βαθείας ρίζας έχοντες επιζώσιν, οίδαμεν.

Αι ρίζαι αύται του των προγόνων βίου φανοί εισίν.

Πάντες δε οι αργυριοδέχτες πρεσβύοπες, οσφυοκάμπτες και τοις επερχομένοις "βαρβάροις" δοσίλογοι, αέναον ποιούνται αγώνα, ίνα δεσπόται των Ελλήνων γένωνται, όπως τους της βαθείας ρίζης τύπους αρπάσωσιν και γυμνούς του πλούτου αυτών ποιήσουσιν.

Οι υπό τους πόδας αυτών το πεδίον απολλύμενον οιόμενοι, έτι και έτι υβρισταί γίγνονται.

Αλήθεια δε μία εστι: την της λαιάς τάξεως ίδέαν νεκράν είναι νομίζομεν.

Λόγοι "ζωντες" ου δυνατοί τοις νεκροίς.

Και γαρ τα πάντα νεκρά αισθάνονται.

Μετάφραση: 

Αυτός που νοιώθει νεκρός ως έλληνας θεωρεί νεκρή και την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Στην εποχή των τυφώνων, όπως καιτώρα τους ζούμεν, επιβιώνουν όσοι έχουν βαθιές ρίζες που συνιστούν την ταυτότητα και την παράδοσή τους.

Όλοι οι πληρωμένοι κοντόφθαλμοι και οσφιοκάμπτες και δοσίλογοι των επερχομένων "βαρβάρων" προσπαθούν να γίνουν αφέντες του ελληνικού λαού για να τον απογυμνώσουν από όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Αυτοί διαρκώς αποθρασύνονται διότι νοιώθουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους.

Αυτό που νέκρωσε είναι η ιδεολογία της κομουνιστικής αριστεράς.

Από νεκρούς δεν μπορούμε να αναμένουμε ζωντανά λόγια αφού όλα τα νοιώθουν νεκρά.

Γιώργος Κυριάκου - Λεμεσός


http://kefalokleidomata.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου