Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΝΑΤΟ!!!!ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ!!!

Η προειδοποίηση της Μόσχας ήλθε καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν να διαψεύδει τις πληροφορίες που ήθελαν τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν συγκεντρωθεί κοντά στη ρωσο-ουκρανική μεθόριο να αποσύρονται προς....
... τη ρωσική ενδοχώρα.

Σκληρή προειδοποίηση προς την Ουκρανία για τις συνέπειες που θα προκαλούσε ενδεχόμενη ένταξή της στο NATO απηύθυνε την Τρίτη η Ρωσία, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της 28μελούς Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συναντώνται στις Βρυξέλλες.

«[Παλαιότερες απόπειρες ένταξης στο NATO] οδήγησαν σε ‘πάγωμα’ των ρωσο-ουκρανικών πολιτικών επαφών, προκάλεσαν έναν πονοκέφαλο μεταξύ της Ρωσίας και του NATO […] και τη διαίρεση της ουκρανική κοινωνίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν υπογράμμισε το πλήγμα που έχει προκληθεί στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του NATO, ενώ παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν συγκεντρωθεί κοντά στη ρωσο-ουκρανική μεθόριο να αποσύρονται προς τη ρωσική ενδοχώρα.

«Αυτή η μαζική στρατιωτική συγκέντρωση δεν συμβάλει με κανένα τρόπο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν. 

«Η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας [...] αλλάζει θεμελιωδώς το τοπίο της ασφάλειας στην Ευρώπη και προκαλεί αστάθεια ακριβώς στα σύνορα του ΝΑΤΟ».
Ο κ. Ράσμουσεν προσέθεσε πως η Ρωσία υπονόμευσε τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η σύμπραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, και πως εξαιτίας αυτού δεν μπορεί να συνεχισθούν «οι δουλειές όπως συνήθως».
Συμπλήρωσε πως οι υπουργοί «θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσουν σαφές στον κόσμο ότι δεν θα επιτύχει ουδεμία απειλή εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ» και θα εξετάσουν όλες τις επιλογές, όπως την αναβάθμιση των αμυντικών σχεδίων, την αύξηση των στρατιωτικών γυμνασίων και την πραγματοποίηση «κατάλληλων αναπτύξεων».

skaigr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου