Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Γιώργος Τράγκας: «Οι επόμενες φάσεις της πλύσης εγκεφάλου»…

Tragas
Hello, brothers!
Καλό Πάσχα. 

Καλή Ανάσταση. 

Θα απουσιάσω λίγα εικοσιτετράωρα. 

Θα επιστρέψω την Πέμπτη του Πάσχα στον Real και το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 11 θα έχω Ελεύθερο Σκοπευτή με ένα θέμα-φωτιά.
Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τα ξένα δελτία ειδήσεων, βλέπω ότι οι δανειστές μας προωθούν την άποψη ότι ήταν τεράστια η επιτυχία του Σαμαρά και της δικομματικής κυβέρνησης που έβγαλαν την Ελλάδα πάλι στις αγορές. 
Υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια από πλευράς Βερολίνου και τραπεζών να πείσουν, όχι μόνο τους δύσπιστους Έλληνες, αλλά και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, ότι η «έξοδος» της Ελλάδος στις αγορές είναι το αποτέλεσμα της ορθής πολιτικής που εφαρμόστηκε με τα Μνημόνια στην Ελλάδα. 
Επομένως, όπου εφαρμόζονται ανάλογα προγράμματα, και τώρα και στο μέλλον, θα πρέπει να γίνονται με ηρεμία και χωρίς αντιδράσεις αποδεκτά, διότι να που η Ελλάδα (το μεγαλύτερο πειραματόζωο που υπήρξε ποτέ στην Ιστορία) οδεύει ....
....στο φως της ανάκαμψης και στην επιστροφή στην ομαλότητα και στη σταθερότητα.
Πραγματικά, τα τελευταία 24ωρα έχει εξαπολυθεί σε όλη την Ευρώπη, εν όψει Ευρωεκλογών, μια εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον όλων των ευρωσκεπτικιστών και των εκατομμυρίων κατοίκων της Γηραιάς Ηπείρου που υφίστανται τα πάνδεινα από τη «σωτήρια» πολιτική της λιτότητας που «υπερτρέφει» μόνο τη Γερμανία και ισχυροποιεί τη γερμανική κηδεμονία. 
Η Μέρκελ φοβάται ότι τα αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές θα είναι πολύ δυσάρεστα για τον μερκελισμό που πλανάται πάνω από την Ευρώπη και καταπιέζει εκατομμύρια κατοίκους της. Η καγκελαρία του Βερολίνου τρέμει στην ιδέα ότι το φαινόμενο Μαρίν Λεπέν ή η άνοδος της Αριστεράς σε πολλές περιοχές (δηλαδή όσων αντιτίθενται στη γερμανική κυβέρνηση) μπορούν να επαναληφθούν εντονότερα στις ευρωπαϊκές εκλογές.
Γι’ αυτό, και η «επιτυχία Σαμαρά» έχει σηκωθεί ως προεκλογική είδηση που ενισχύει τους υποστηρικτές της λιτότητας (δηλαδή τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές), στα περισσότερα ΜΜΕ της Ευρώπης. 
Έχουν ξεχάσει οι πάντες ότι η πατρίδα μας εφαρμόζοντας αυτή την «εξαιρετική συνταγή» απέκτησε… περίπου 2 εκατομμύρια ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες-τα καλύτερα μυαλά της, ουρές συσσιτίων-πεινασμένων, μικρότερο προσδόκιμο ζωής λόγω χειρότερης περίθαλψης και βιοτικού επιπέδου, πολύ λιγότερη δημοκρατία, ένα πολυβιασμένο Σύνταγμα, και μια εθνική ανεξαρτησία-κουρελόχαρτο. 
Γι’ αυτά και πολλά άλλα, κανείς δεν μιλά στην Ευρώπη. Αντίθετα, οι περισσότεροι, υποκινούμενοι του συστήματος, και έξω και μέσα, θέλουν να πείσουν ότι σε μερικά χρόνια (κάπου στο ΄22 ή στο ’25 ή στο ’30 και βλέπουμε), περπατώντας μέσα από τη στενωπό των συνεχών μεταρρυθμίσεων και αφού ο πληθυσμός σε ένα ποσοστό του θα έχει αλλάξει (αφού σήμερα η χώρα έχει 25% άνω των 63 ετών), θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για κολοσσιαία ψέματα. Η χώρα έχει χρέος 322 δισεκατομμύρια, περίπου το 175% του ΑΕΠ, ετοιμάζεται να πάρει ένα νέο πακέτο-Μνημόνιο που θα το βαφτίσει διαφορετικά (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί στο εξωτερικό) και προκειμένου τα δεσμά να παραμείνουν ισχυρά και κάτω από Ύπατη Αρμοστεία, προετοιμάζονται να σερβίρουν στον ελληνικό λαό ότι κούρεμα μπορεί να μη γίνει, αλλά θα γίνει επιμήκυνση αποπληρωμής από 30 έως 50 έτη, πράγμα που σημαίνει ότι η παρούσα ισοπεδωμένη εθνική κυριαρχία θα παραμείνει μέχρι το 2050 υπό πλήρη οικονομική επιτήρηση. Δηλαδή, αποικία εντός Ευρώπης υπό πλήρη γερμανική κηδεμονία.
Μάλιστα, οι Γερμανοί μεθοδεύουν με τους ντόπιους συνεργάτες τους να είναι έτσι τα πράγματα, ώστε καμία κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση να μην έχει εναλλακτικές λύσεις ή να μπορεί να τα βροντήξει κάτω για να βγάλει τη χώρα από αυτό το πλέγμα δανεισμού.
Προς το παρόν, και προκειμένου να έχουν τα πλέον ανεκτά αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές, πορεύονται με το success story της εξόδου στις αγορές και αμέσως μετά (ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, πλην απροόπτου…) θα φτιάξουν τη Νέα Ελλάδα του Σαμαρά με προτάσεις συνεργασίας και ανοίγματα προς όλους τους χώρους της υπάρχουσας κεντροδεξιάς και δεξιάς (Πολύδωρας, Μπαλτάκος, Χρυσή Αυγή, ανεξάρτητους κλπ). 
Σε αυτά τα ανοίγματα, μπορεί να υπάρξει (ανάλογα με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών) και άνοιγμα προς το θρυμματιζόμενο ΠΑΣΟΚ-Ελιά. Η πολυδιάσπαση του πολιτικού χώρου ευνοεί το σύστημα και τους υποστηρικτές του Μνημονίου σε αυτή τη φάση γιατί θέλουν να αξιοποιήσουν τις εντυπώσεις από τα συνθήματα: «Έξοδος στις Αγορές», «Τέλος τα Μνημόνια». Βέβαια, υπάρχουν κάποιες φωνές έξω όπως του Γιούνκερ, ο οποίος χαλάει τη μαγιονέζα λέγοντας ότι αν τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα είχαν ληφθεί στη Γαλλία ή Γερμανία, θα είχαμε εξέγερση.
Όπως και να ’χει, έχοντας με το μέρος τους το 95% των καναλιών, οι μνημονιακοί, παριστάνοντας τους ναυαγοσώστες, θα επιχειρήσουν μια νέα εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου του παθητικοποιημένου λαού μας.
Κλείνοντας, πρέπει να σας πω ότι τα τελευταία λεφτά που πήραμε από τις αγορές, το πενταετές αυτό ομόλογο, προβλέπει ότι ανά πάσα στιγμή, εφόσον υπάρξει κάποιο πρόβλημα, οι δανειστές μπορούν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία. 
Εξαιρούνται τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου