Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ.Το ρωσικό Ναυτικό στις ακτές της Βρετανίας – Συναγερμός για το "Aντιναύαρχος Kulakov"

Το ρωσικό σκάφος προερχόμενο από βορά συνεχίζει τον πλού του παρακολουθούμενο από μια βρετανική φρεγάτα Type 45 την HMS Dragon. Την παρακολούθηση του ρωσικού σκάφους επιβεβαίωσε ...
..και με ανακοίνωσή του το βρετανικό Ναυτικό λέγοντας ότι «παρακολουθεί στενά το ρωσικό σκάφος και ότι η αποστολή της φρεγάτας αποτελεί πάγια τακτική που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις».
Η κίνηση αυτή του ρωσικού Ναυτικού να πλεύσει κοντά στις βρετανικές ακτές έρχεται σε συνδυασμό με τις πτήσεις ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 εχθές και σήμερα με την τελευταία προσέγγισή τους τα βομβαρδιστικά να συνοδεύονται από ρωσικά μαχητικά MiG-31 Foxhound σε μια επιχείρηση η οποία έχει θορυβήσει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Η τελευταία παρουσία ρωσικών σκαφών σε βρετανικά νερά έγινε τον  Φεβρουάριο όταν ρωσική Μοίρα η οποία κατευθυνόταν στη Μεσόγειο βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής (30 ν.μ. από τις ακτές) από τις βόρειες ακτές της Σκωτίας.
Εκείνο το συμβάν είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στην Βρετανία καθώς και ελλείψει επαρκούς δύναμης επιστρατεύτηκε εκτάκτως η βρετανική φρεγάτα HMS Defender Type 45 η οποία απέπλευσε εσπευσμένα από το  Portsmouth για να συνοδεύσει τη ρωσική δύναμη.
Άλλο πλοίο δεν υπήρχε στην περιοχή και η τότε η HMS Defender είχε αναγκαστεί να διανύσει μια απόσταση 600 ν.μ. από τη νότια Αγγλία για να βρεθεί σχεδόν 24 ώρες αργότερα κοντά στη ρωσική αρμάδα.
Το συμβάν αυτό είχε συζητηθεί καθώς το βρετανικό Ναυτικό είχε παρουσιαστεί ανέτοιμο να αντιμετωπίσει μια ξαφνική κρίση. Σήμερα φάνηκε πως ήταν καλύτερα προετοιμασμένο.
Το αντιτορπιλικό   Kulakov έχει μήκος 162.99 μ. μέγιστο εκτόπισμα 7,900 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβους και ο οπλισμός του αποτελείται από 2 τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων  επιφανείας – επιφανείας SS-N-14, 4 κάθετους εκτοξευτές βλημάτων επιφανείας – αέρος SA-N-9, 2 πυροβόλα των 100 χλστ. και 4 συστήματα εγγύς αμύνης AK 630 των 30 χλστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου