Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αποχαρακτήρισαν 55 εκατομμύρια στρέμματα δάσους!

Με μια τροπολογία που ψήφισαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βαφτίζουν κάπου 50 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων…βοσκοτόπια!

Με πρόσχημα την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, με πρόσχημα τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια από το κοινοτικό σύστημα ενίσχυσης μετά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αποφάσισαν τσαμπουκαλίδικα να αποχαρακτηρίσουν εκατομμύρια δάση και δασικές εκτάσεις και να δώσουν επί της ουσίας το πράσινο φως για την εκποίησή τους.

Με την τροπολογία «απελευθερώνεται» και...
μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας αφού κάπου 750.000 στρέμματα δασικής γης που ανήκουν στην εκκλησία χρησιμοποιούναι ως βοσκότοποι.

Η πρεμούρα της κυβέρνησης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου είναι να κατευνάσει κατά το δυνατό την οργή των κτηνοτρόφων μετά τις ρυθμίσεις για το γάλα. 

Έτσι οι εμπνευστές της τροπολογίας γυρίζουν τη χώρα 27 χρόνια πίσω, γυρίζουν τη χώρα στο 1987 όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε μια νύχτα είχε ψηφίσει νομοσχέδιο που επίσης βάφτιζε τα δάση, βοσκοτόπους. 

Μόνο που τεχνηέντως αποκρύπτουν ότι  το νομοσχέδιο απορρίφθηκε ως απαράδεκτο, ως αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Ποιόν προσπαθούν, λοιπόν, τώρα προεκλογικά να κοροϊδέψουν ψηφίζοντας μια τροπολογία που γνωρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική και με την πρώτη προσφυγή θα καταπέσει;


Βάλια Μπαζού από το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου