Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Ο ''ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ''....ΜΑΡΤΙΝ.... ΣΟΥΛΤΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ο πολύς Martin Schulz του σοσιαλδημοκρατικού γερμανικού κόμματος (SPD), και υποψήφιος των ευρωπαίων σοσιαλιστών – σοσιαλδημοκρατών για την Προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής προτείνει να αφαιρεθούν οι Eσταυρωμένοι από όλους τους δημόσιους χώρους στη Γερμανία (Die Welt).
Ουσιαστικά απαιτεί την απαγόρευση όλων των θρησκευτικών συμβόλων από την 
δημόσια σφαίρα.

.Martin-Schulz-President-of-the-European

Μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές .Είναι το νο 1 υποψήφιος του SPD και αρχικός αντίπαλος των χριστιανοδημοκρατών (CDU) και χριστιανοσοσιαλιστών (CSU) στην ευρω-εκλογική καμπάνια . 

Ο Schulz που διεκδικεί το χρίσμα του Προέδρου στην Ευρωπαική Επιτροπή εδώ και κάποιες ημέρες σε μια τηλεμαχία δήλωσε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα σε ιδιωτικό επίπεδο να εκφράσει την πίστη του.

Αλλά η δημόσια ζωή οφείλει να είναι ουδέτερη.Ο Schulz υπογράμμισε ότι σήμερα στην Ευρώπη είναι υπαρκτός ” ο κίνδυνος ενός συντηρητικού οπισθοδρομικού κινήματος που οφείλουμε να το καταπολεμήσουμε. ”
Captcroixure
“Τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των κομμάτων αποκαλύπτει αυτό το θέμα» τόνισε ο ευρωβουλευτής του CSU Manfred Weber . «Δεν θέλω από τα άτομα που θα έχουν την ευθύνη ενός προέδρου να επιθυμούν να βγάλουν τους σταυρούς από τα σχολεία και τους Δημόσιους οργανισμούς» δήλωσε αυτός που πιθανόν να είναι ο ο αρχηγός του Λαικού ευρωπαικού κόμματος μετά τις εκλογές.

Ο Weber δηλώνει ότι το κράτος θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο από την πιθανή αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων.”Αν απαγορεύσουμε τα θρησκευττκά σύμβολα από την δημόσια σφαίρα αποδίδουμε ένα μονοπώλιο σ΄αυτούς δεν έχουν καμιά πίστη » τόνισε.


Ο Andreas Scheuer Γ.Γ του χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος (CSU) πάει ακόμη πιο μακριά. Θεωρεί τη θέση του Schulz ως μεγάλο σκάνδαλο και ” σοβαρό λάθος”. Ο ” Schulz απέδειξε με τις δηλώσεις του ότι θέλει μια Ευρώπη χωρίς τις ιστορικές ρίζες της, πνευματικά αβάσιμη και με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. » Eνώ ο συνάδελφος του Scheuer , ο Peter Tauber σημείωσε ” ο χριστιανισμός ποτέ δεν ήταν συντηρητικός αλλά πάντοτε ένα προοδευτικό κίνημα».


Η αρχηγός της χριστιανοσοσιαλιστικής Ένωσης CSU Gerda Hasselfeldt δήλωσε :” Όποιος θέλει να απαγορεύσει τα χριστιανικά σύμβολα από την δημόσια σφαίρα στην Ευρώπη αρνείται την ταυτότητα της Ευρώπης καθώς και το ότι η Ευρώπη είναι και παραμένει μια ήπειρος με χριστιανικές ρίζες που συνέβαλαν σημαντικά στην διαμόρφωση της ευρωπαικής ταυτότητας. “


Το Ευρωπαικού Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου το 2011 αποφάσισε ότι τα κράτη -έθνη αυτά καθ΄αυτά αποφασίζουν για την τύχη των θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους και όχι η Ε.Ε. 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ 40.000 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΕΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ...
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΘΑΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΖΙ????
    ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΥΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή