Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Bloomberg: Η Κύπρος θα μπορούσε να σώσει την Ευρώπη από τη Ρωσία. ΛΦ: Και γιατί να το κάνει;;... Για την πολύτιμη βοήθεια που της δώσατε;;

Σχόλιο ΛΦ: ..να χρεωκοπήσει;;; Που σε μία νύχτα της καταστρέψατε την οικονομία;; Κύπριοι, αν θέλουν το αέριο σας να το πουλήσετε πολύ ακρίβα σε αυτούς που σας κατέστρεψαν.. Διώξτε μόνο τον ΑναΝστασιάδη..

Η Κύπρος διαθέτει αποθέματα φυσικού αερίου, 6 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών και υπολογίζει ότι θα ανακαλύψει και άλλα τόσα. ....

Σκοπός της Κύπρου είναι να δημιουργήσει ένα σταθμό υγροποιημένου αερίου όπως αναφέρει ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακοτρύπης.

Σύμφωνα με ειδικό αφιέρωμα του Bloomberg, το κυπριακό αέριο θα μπορούσε να απεγκλωβίσει την Ευρώπη από τις διαθέσεις της Μόσχας και να δώσει τελικά τη λύση.


Ένας σταθμός στην Κύπρο θα μπορούσε να επεξεργάζεται αέριο από την λεκάνη Λεβάντ, η οποία μπορεί να κατέχει 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και να το μεταφέρει από την θάλασσα στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Η εταιρία που θα αναλάβει να εξερευνήσει την περιοχή ονομάζεται Noble Energy και έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Κυβέρνηση της Κύπρου.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου