Έχουν ενδιαφέρον οι αποκαλύψεις του ...αγγλοσαξωνικού συστήματος, παραμονές εκλογών, για τη στάση των ευρωπαίων στο ελληνικό πρόβλημα. Και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Αρχικώς είχαμε το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς για τα όσα συνέβησαν στις Κάννες το 2011 με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου, τους λοιπούς ευρωπαίους ηγέτες αλλά και άλλα πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Στη συνέχεια έχουμε την κυκλοφορία –την ίδια περίοδο του .......δημοσιεύματος των Φ.Τ.- την έκδοση του βιβλίου του πρώην υπουργού των Οικονομικών των ΗΠΑ του Τίμοθι Γκάϊτνερ, στο οποίο αποκαλύπτει ο συγγραφέας ότι ο Γερμανός συνάδελφός του, ο Σόϊμπλε, του είχε παρουσιάσει, το 2012, το γερμανικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη!
Κατά τον Σόϊμπλε αν η Ελλάδα εξωθείτο εκτός ευρώ η Γερμανία θα μπορούσε να παράσχει την οικονομική της στήριξη στην ευρωζώνη –αντί δηλαδή να διαθέσει λεφτά για την Ελλάδα- διότι έτσι ο γερμανικός λαός δεν θα εξελάμβανε τη βοήθεια προς την Ευρώπη ως στήριξη των Ελλήνων (ΣΣ τους οποίους οι Γερμανοί προφανώς θεωρούσαν ακαμάτηδες μετά τις περίφημες δηλώσεις Παπανδρέου για διεφθαρμένη Ελλάδα).
Επιπλέον η ελληνική έξοδος από το ευρώ θα τρομοκρατούσε τις λοιπές χώρες της Ευρώπης κι έτσι οι ευρωπαίοι θα προχωρούσαν στη δημιουργία ενός ισχυρότερου τείχους προστασίας για όσες χώρες είχαν οικονομικά προβλήματα ανάλογα με αυτα της Ελλάδας.
Συμπέρασμα πρώτο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνωμοσιολόγος για να αντιληφθεί ότι και οι δύο αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι ο αμερικανικός παράγοντας βρίσκεται σε μία οικονομική-νομισματική διελκυστίνδα με την Γερμανία και θέλει να εκθέσει την πολιτική που η χώρα αυτή υπαγορεύει.
Συμπέρασμα δεύτερο. Και πάλι η Ελλάδα θα ήταν πειραματόζωο της Ευρώπης.
Εμείς από αυτή εδώ τη στήλη θα υπενθυμίσουμε αυτό που κατά καιρούς έχουμε γράψει για τη χώρα που δύο φορές αιματικύλισε τον κόσμο.
-Η Γερμανία ανασυγκροτήθηκε μετά τον καταστροφικό πόλεμο που η ίδια προκάλεσε με τεράστια ποσά από την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική. Κατά συνέπεια δεν νομιμοποιείται να αρνείται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ με πρόβλημα –όταν μάλιστα το πρόβλημα δεν έχει επιφέρει ζημία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ο γερμανικός πόλεμος.
-Η Γερμανία πήρε ευρωπαϊκά χρήματα –δηλαδή με αναλογική συνεισφορά όλων των χωρών- για να αντιμετωπίσει το κόστος της συνένωσης των δύο Γερμανιών. Το κόστος αυτό υπέρογκο, άφησε μεγάλο άνοιγμα στα δημοσιονομικά της Γερμανίας και έλλειμμα το οποίο καλύφτηκε με αλχημείες σαν κι αυτές που οι Γερμανοί κατηγορούν την Ελλάδα ότι έκανε για να μπει στην ΟΝΕ
-Η Γερμανία το 2008 είχε δημόσιο χρέος 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Ορισμένα δε κρατίδια έχουν χρέος μεγαλύτερο από το ελληνικό.
-Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα πέραν των πολεμικών αποζημιώσεων
-κοστολογημένων από τους Συμμάχους- το δάνειο που πήρε ετσιθελικά, ως χώρα κατοχής, από την Ελλάδα. Για τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις αυτές της Γερμανίας έχει γράψει βιβλία και σειρά άρθρων ο αείμνηστος καθηγητής των Οικονομικών Άγγελος Αγγελόπουλος.
-Μέχρι και οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να καγχάσουν με τις ανακρίβειες Μέρκελ και άλλων Γερμανών φωστήρων ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν, καθώς αποδείχτηκε ότι οι πιο τεμπέληδες της Ευρώπης, σε εργατοώρες είναι οι Γερμανοί.
-Η Γερμανία έχει λάβει πολλά λεφτά πίσω από την Ελλάδα είτε μέσω εισαγωγών γερμανικών προϊόντων είτε μέσω της προμήθειας, από τη χώρα μας, του 40% των ελληνικών εξοπλισμών και της γερμανικής συμμετοχής στην κατασκευή σχεδόν ολοκλήρου του οδικού δικτύου μας.
-Η Γερμανία μέχρι το 1999, που ψηφίστηκε ο σχετικός απαγορευτικός Νόμος, διευκόλυνε τα λαδώματα –παγκοσμίως- προκειμένου να λαμβάνουν δουλειές στο εξωτερικό γερμανικές επιχειρήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου