Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης και οι σύγχρονες απειλές κατά του Ελληνισμού!

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες συνεργαζόμενες οργανώσεις τίμησε τα 94 χρόνια από τα Eλευθέρια της Θράκης, το 1920. 

Παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, εκπροσώπων των...
πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών έλαβε χώρα στην κεντρική αίθουσα του «Βελλίδειου» Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ η εκδήλωση εθνικού προβληματισμού με θέμα: «Η εθνική μας αυτογνωσία και οι σύγχρονες απειλές κατά του Ελληνισμού».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία του Συλλόγου Διδυμοτειχιτών Θεσσαλονίκης.

Στην εισήγηση του ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης, Λέκτορας Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και διεθνολόγος, εξέφρασε την αγωνία του για την επέκταση του ισλαμισμού στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στους λόγους της έξαρσης του, ενώ για τα εθνικά μας ....

...θέματα και την διασφάλιση τους έκανε λόγο για διαχρονικά λάθη.

«Σε μια περίοδο οξείας προεκλογικής διαδικασίας που έχει επίκεντρο κυρίως την εθνική οικονομία, εμείς οι Θρακιώτες μετακινούμε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας στα ιδεώδη της αυτογνωσίας ως Ελλήνων ορθοδόξων, στην ασφάλεια και άμυνα του λαού» επεσήμανε ο κ. Καρακωστάνογλου και εξέφρασε την ελπίδα η επέτειος της απελευθέρωσης της Θράκης να θεσμοθετηθεί, πλέον, ως μια σημαντική εκδήλωση κάθε χρόνο.

Στο video που προβλήθηκε, ο κ. Καρακωστάνογλου θέλησε να μοιραστεί τον προβληματισμό του με τους παρευρισκομένους, για την επέκταση της ισλαμικής μετανάστευσης και την άνοδο του ισλαμικού πληθυσμού στην Ευρώπη. 

«Δεν υπάρχει μομφή κατά του Ισλάμ, οι δημογραφικές αλλαγές όμως απειλούν την εθνική μας υπόσταση, είμαστε ευάλωτοι, ιδίως στην Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και διακεκριμένος διεθνολόγος τάχθηκε υπέρ της άμεσης ενίσχυσης της πολυτεκνίας.

«Για να επέλθει η δημογραφική ανάπτυξη θα πρέπει να υπάρχει επιδότηση από το Κράτος αλλά κυρίως αυτή θα στηριχθεί στο φρόνημα της πολυτεκνίας που έχει τις ρίζες του στην Ορθοδοξία».

Κάνοντας μια ιεράρχηση των κινδύνων για την έξαρση κινδύνου του ισλαμισμού αναφέρθηκε στην άναρχη μαζική μετανάστευση που δεν μπορεί να διαχειριστεί η Ευρώπη, τη παγκοσμιοποίηση, τη «τηλεοπτική δικτατορία», την πολιτική που συχνά ασκείται αναξιοκρατικά, τη παραφθορά της πολιτικής, τον κίνδυνο του διχασμού, όπως για παράδειγμα μνημονικοί και αντιπνευμονικοί, την άγνοια της ιστορίας και της εθνικής μας ταυτότητας. 

Αναφερόμενος στη «νέα τάξη πραγμάτων» τόνισε ότι «επιχειρεί με δυναμικό τρόπο να μας αποκόψει από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη θρησκευτική μας συνείδηση».

Για τους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να μιλήσει για ανεπάρκεια. 

Πιο συγκεκριμένα, «η Αλβανία να μην ενταθεί στην ΕΕ χωρίς να έχει πρώτα αποκηρύξει τις οποίες εδαφικές διεκδικήσεις της (Τσαμουριά, κ.ά.) , για τα Σκόπια που αναμένουν την ένταξη τους στην ΕΕ, να μην αποδεχτούμε και να μην τα αναγνωρίσουμε με τον όρο «Μακεδονία». 

Η Κύπρος δεν πρέπει να αποδεχτεί ένα ανανεωμένο σχέδιο Ανάν. Στο Αιγαίο η Τουρκία την τελευταία περίοδο θεωρεί ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι κάτι που δεν δικαιούται η Ελλάδα. 

Έτσι, η Τουρκία επιδιώκει να μετατρέψει σταδιακά την Ελλάδα σε δορυφόρο κράτος. Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με επαρκώς δραστικό τρόπο. Αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο να μην προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις των εθνικών μας θεμάτων γιατί είμαστε «γονατισμένοι». 

Αντιθέτως να βρισκόμαστε σε φάση επαγρύπνησης και υψηλής αποτρεπτικής ικανότητας. 

Αν το Αιγαίο είναι ρίζα και διάρκεια για τον Ελληνισμό, η Θράκη είναι η αιχμή του δόρατος της Ελλάδας. 

Με τα εθνικά μας λάθη βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια μετατροπής της μουσουλμανικής μειονότητας σε τουρκικής».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Άγιος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης της Θεσσαλονίκης, πατέρας Στέφανος ο οποίος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του μητροπολίτη Άνθιμου που βρισκόταν για τα συνοδικά του καθήκοντα στην Αθήνα. 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «τα λάθη των προγόνων μας πρόσφεραν μόνο δυσκολίες καταστροφές και βασανιστικά αποτελέσματα. 

Αντιθέτως, όταν οι Έλληνες ήταν ενωμένοι η Πατρίδα προχωρούσε. Εκδηλώσεις σαν την σημερινή βοηθούν το μέλλον της Πατρίδας να είναι πιο καλό».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου με αφορμή τα Ελευθέρια της Θράκης τόνισε «να μην ξεχνάμε ότι η γεωπολιτική θέση της είναι πάντα σημαντική. Η εκδήλωση αυτή μας θυμίζει ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Η Θράκη μας εμπνέει, μας ευαισθητοποιεί και μας ενώνει».

Μετά τον κ. Καρακωστάνογλου ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Κωνσταντίνου Χολέβα , πολιτικού επιστήμονος , αρχισυντάκτη του περιοδικού «Εκκλησία»

Ο κ. Χολέβας απηύθυνε έκκληση στις επιστημονική κοινότητα της Θεσσαλονίκης να μην αποδεχτεί πρόγραμμα ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ αλλά σε κάποια άλλη σχολή. 

«Αυτό θα είχε συνέπειες και θα απογοήτευε τους «πρέσβεις» της ορθοδοξίας» τόνισε ο κ.Χολέβας . 

Αναφερόμενος στην πίστη τόνισε ότι «αυτή μας βοηθά διαχρονικά να ξεπερνάμε τις κρίσεις μας. Η εθνική μας ταυτότητα διασφαλίζεται από την ονομασία της Μακεδονίας. Η ορθοδοξία συντηρεί το έθνος μας στην εποχή της κρίσης».

Ο Ιωάννης Φριτζαλάς , Γεωπολιτικός-Ιστορικός Αναλυτής, μίλησε για «την μεθοδολογία της γενοκτονίας εν καιρώ ειρήνης: η περίπτωση της Θράκης». Έκανε λόγο για αναίμακτη διείσδυση της Τουρκίας στη Θράκης, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι το «δένδρο της Τουρκίας ριζώνει στις γειτονικές χώρες για αυτό η ευθύνη μας είναι να δράσουμε απέναντι σε όσους απειλούν το έθνος και την ακεραιότητα μας». 

Ο κ. Φριτζαλάς ξεκαθάρισε ότι δεν διακατέχεται από εχθρικό συναίσθημα στους γείτονες μας αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και το νεοοθωμανικό επεκτατικό του όραμα που απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και δείχνει την τουρκική επεκτατική πολιτική. Στη Θράκη ισχυρίστηκε ότι «συντελείται πολιτιστική γενοκτονία και κανείς δεν παίρνει μέτρα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς από το χορευτικό συγκρότημα της Θρακικής Εστίας.

Την εκδήλωσε συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Καραγιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου