Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκτός Μνημονίου η Πορτογαλία

Συγχαρητήρια από Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχάρη την Πορτογαλία για την έξοδό της από το πρόγραμμα οικονομικής «διάσωσης» με μία επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters αναγνωρίζοντας ότι .....

...οι μεταρρυθμίσεις δεν ήταν εύκολες αλλά πως τελικά θα έχουν αποτέλεσμα.

«Η ακλόνητη εφαρμογή του προγράμματος επέτρεψε στην Πορτογαλία να επαναφέρει την οικονομία της σε ορθή πορεία, να θέσει τα δημόσια οικονομικά της σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας και να μειώσει ανισορροπίες που είχαν αναπτυχθεί σταδιακά πριν από την κρίση», αναφέρει ο Σόιμπλε στην επιστολή του που απευθύνεται στην υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας, Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε.


Η έξοδος δείχνει πως «η ευρωπαϊκή στρατηγική επίλυσης της κρίσης αποδίδει», πρόσθεσε.


«Βέβαια η Πορτογαλία αντιμετωπίζει ακόμη σημαντικές προκλήσεις, περιλαμβανομένης εκείνης που αφορά τη βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση μεσοπρόθεσμα και τη συνέχιση δομικών μεταρρυθμίσεων που προάγουν την ανάπτυξη», γράφει στην επιστολή του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, πάντα σύμφωνα με το Reuters.


«Είμαι καθησυχασμένος από την επαναβεβαιωθείσα δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις τρωτότητες που παραμένουν με αμετάβλητη αποφασιστικότητα», σημειώνει.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου