Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο σημιτάνθρωπος Χαρδούβελης ...προφήτευε ανάπτυξη για τον Σεπτέμβρη του 2010,αλλά έπεσε κατά διαόλου έξω... ...


Ο "προφήτης" Γκίκας Χαρδούβελης  φαίνεται πως  δεν   ...πάει καλά με τις προφητείες!

Τέσσερα χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2010, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του οικονομικού γραφείου επί πρωθυπουργίας Σημίτη και Παπαδήμου, έγραφε στην Καθημερινή για τον "Σεπτέβριο της ανάπτυξης" και έδινε τα εύσημά του στην κυβέρνηση Παπανδρέου, του "λεφτά υπάρχουν", υποστηρίζοντας ότι......... "μέχρι σήμερα μας έχει εκπλήξει θετικά".

"Ενώ έως το πρώτο τρίμηνο του 2010 έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις και τις αγορές, προσπαθώντας να κατανοήσει τη νέα πραγματικότητα, από τον Μάιο και την υπογραφή του Μνημονίου βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα μπροστά", δήλωνε χαρακτηριστικά και διατύπωνε την πεποίθησή του ότι "καταλυτικό ρόλο στην επίσπευση έχει η αναγνώριση ότι άλλη διέξοδος δεν υπάρχει".

Χαρακτήριζε δε θετική την παρουσία της τρόικας στη σημερινή συγκυρία, "καθώς ενεργοποιεί την αδρανή δημόσια γραφειοκρατία προς την επίσπευση των στόχων, μεταδίδει γνώση από την πείρα που διαθέτει και, σε ορισμένες περιπτώσεις, διορθώνει αποκλίσεις".

Έγραφε επίσης, πως 
  • "φαίνεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται φέτος, ενώ από το 2011 οι στόχοι είναι ευκολότεροι, αφού, σύμφωνα με το σταθεροποιητικό πρόγραμμα, η απαιτούμενη περαιτέρω μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων είναι σχετικά μικρή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου