Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ....ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ....ΜΟΥΣΙΚΕΣ ...ΔΡΟΣΙΕΣ ...

Στο κτίριο της «Θεσσαλονίκης: Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» μετέβη το μεσημέρι ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην πόλη.
 
Ο κ. Φούχτελ συναντήθηκε με την Ορχήστρα Νέων από το Καλφ της Νότιας Γερμανίας, η οποία θα βρίσκεται και τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Σάββατο, 14 Ιουνίου, θα δώσει συναυλία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και .........άλλους νέους μουσικούς της περιοχής, στη Νέα Παραλία.
 
Προέτρεψε τους νέους μουσικούς από τη Γερμανία να βρουν σημεία συνάντησης με τους νέους της Ελλάδας, τους συμβούλεψε να μην έχουν το μυαλό τους μόνο στις διακοπές, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για έναν δραστήριο άνθρωποι με επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και να βάλει τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού χάρτη.
 
Επιπλέον, ο Γερμανός υφυπουργός σημείωσε ότι η ελληνογερμανική φιλία άρχισε να δίνει τα πρώτα αποτελέσματα και αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού και στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει δυνατά ακαδημαϊκά και επιστημονικά μυαλά και η Γερμανία έχει να κερδίσει πολλά.
 
Κατά την παραμονή του στο κτίριο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας», απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των νέων ενώ τους προέτρεψε να παίξουν μουσική στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
 
Υπενθυμίζεται πως η ορχήστρα, που ήρθε στην πόλη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», εδρεύει στη Βάδη - Βυρτεμβέργη και αποτελείται από νέους μουσικούς, μαθητές και φοιτητές, ηλικίας από 15 έως 26 ετών.
 
Πρόκειται για μία πρωτότυπη μπάντα χάλκινων πνευστών που το ρεπερτόριό της χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό και παράλληλα συμφωνικό μουσικό ύφος, μέσα από τον συνδυασμό της τρομπέτας, τούμπας, του γαλλικού κόρνο, τρομπονιού, φλάουτου, φαγκότο, κλαρινέτου και των κρουστών όπως και των ντραμς και του ξυλόφωνου.
 
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη του κ. Φούχτελ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όπου θα λάβει μέρος σε κλειστή σύσκεψη, και στο Γερμανικό Ίδρυμα «Χάινριχ Μπελ» (Heinrich Boell) που βρίσκεται επί της οδού Αριστοτέλους 3.
 
Αύριο στις 11:30 το πρωί θα μεταβεί στο Δήμο Λαγκαδά και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Καβάλα και τη Δράμα, εκεί όπου θα συναντηθεί με νεοεκλεγέντες δημάρχους.
 
Το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στο αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας, με αφορμή τα 25 χρόνια συνεργασίας του ΤΕΙ της πόλης με το Πανεπιστήμιο της Νυρεμβέργης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου