Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ....ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ,ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΒΑΖΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ...

ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ...

Βραχιόλια πέρασαν χτες το πρωί οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε δύο υπαλλήλους των Οδικών Συγκοινωνιών, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας πλαστά μπλοκ, βεβαίωναν πρόστιμα και «έβαζαν τα λεφτά στην τσέπη».


Πρόκειται για δύο ....

....ελεγκτές του ΟΣΥ, οι οποίοι, σε συνεργασία με δύο τυπογραφεία, είχαν στήσει μια άκρως κερδοφόρα «επιχείρηση» η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., τους είχε αποφέρει «κέρδη» που κυμαίνονται μεταξύ 50.000 και 90.000 ευρώ!

Αφορμή για τη σύλληψη τους στάθηκε μια «απροσεξία», ικανή να αποκαλύψει την απάτη και να οδηγήσει τις Αρχές στα χνάρια της ομάδας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η κομπίνα

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ελεγκτές, συνεργαζόμενοι με δύο τυπογραφεία που βρίσκονται στο Ελληνικό, τύπωναν πλαστά μπλοκ, τα οποία χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια για να βεβαιώνουν πρόστιμα σε επιβάτες ΜΜΜ που δεν είχαν εισιτήριο.

Όταν οι επιβάτες πλήρωναν το πρόστιμο, λάμβαναν μια… «πλαστή» απόδειξη, ενώ τα χρήματα κατέληγαν στην τσέπη των υπαλλήλων, οι οποίοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013, είχαν καταφέρει να εισπράξουν 50.000 - 90.000 ευρώ!

«Οι δύο ελεγκτές έβγαιναν στα ρεπό τους και έριχναν πρόστιμα. Έχουν γίνει και άλλες παρόμοιες καταγγελίες. Η ομάδα δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο και είχε καταφέρει να κερδίσει πάνω από 50.000 ευρώ» σημειώνουν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr.

Η… απροσεξία

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ελεγκτών και των τυπογράφων ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο ημέρες, όταν μια γυναίκα επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΥ, προκείμενου να πάρει πίσω την ταυτότητα της καθώς, όπως είπε, δύο ελεγκτές που της είχαν επιβάλει πρόστιμο, είχαν ξεχάσει να της την επιστρέψουν. 

Κάπως έτσι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται…

Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές «Έκοψαν πρόστιμο σε μια κοπέλα που επέβαινε σε ένα λεωφορείο και δεν είχε εισιτήριο. Της επέβαλαν 36 ευρώ πρόστιμο, η κοπέλα τους είπε όμως ότι δεν έχει λεφτά μαζί της και τους ζήτησε να πάνε σε ένα ATM. Έτσι και έγινε. Τους έδωσε τα χρήματα, ξέχασαν όμως να της επιστρέψουν την ταυτότητά της. Πήγε η κοπέλα στα κεντρικά και όταν είδαν το στέλεχος της είπαν ότι είναι από παλιές χρήσεις και ότι έχουν τύχει και άλλα περιστατικά».

Έκαψαν τα στοιχεία

Κατόπιν των παραπάνω, η κοπέλα προέβη σε καταγγελία. Η κινητοποίηση των «Αδιάφθορων» ήταν άμεση και, μετά από παρακολούθηση, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και οι… μακρυχέρηδες υπάλληλοι συνελήφθησαν.

«Κάποιος τους ειδοποίησε ότι πήγε μια κοπέλα στα κεντρικά και τους έψαχνε με αποτέλεσμα οι δύο υπάλληλοι να κάψουν την ταυτότητα της και τα πλαστά μπλοκ. 


Το προηγούμενο βράδυ προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα πειστήρια, ωστόσο, μετά από παρακολούθηση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. 

Μάλιστα βρέθηκε και ένα μπλοκ που είχαν ξεχάσει να κάψουν» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου