Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

«ΧΑΜΕΝΕΣ» ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΞΙΑΣ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ-ΤΥΧΑΙΟ;

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί από παντού να μαζέψει χρήματα, η φοροδιαφυγή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και παρά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, πολλές υποθέσεις και ειδικά οι πιο σοβαρές από αυτές που έχουν να κάνουν με εκατομμύρια ευρώ, βαλτώνουν στα συρτάρια των ΔΟΥ.

Σύμφωνα με το capital.gr στα συρτάρια των Εφοριών παραμένουν πάνω από ....

...60 υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής, που επεξεργάστηκε το ΣΔΟΕ για το 2014, διαπιστώνοντας αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας πασίγνωστων προσώπων της ελληνικής κοινωνίας, γνωστών δικηγόρων, γιατρών, σχεδιαστών μόδας ακόμα και επιχειρηματιών που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για:

Δυο πολύ γνωστούς δικηγόρους που έχουν και πολιτική ιδιότητα.
Μεγαλογιατρό από τη Γλυφάδα με διαπιστωμένη απόκλιση 8 εκατομμυρίων.
Ιερέα από το Ψυχικό με μη δικαιολογημένες καταθέσεις άνω των 800.000 ευρώ.


Γνωστό σχεδιαστή μόδας του Κολωνακίου με καταθέσεις πάνω από 4,5 εκατομμύρια που δεν δικαιολογούνται, κ.ά.


Το συνολικό ποσό των μη δηλωθέντων εισοδημάτων αυτών των προσώπων φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αν είχε προχωρήσει άμεσα η διαδικασία (και δεν κρίνονταν επαρκείς οι εξηγήσεις των φορολογουμένων) το ελληνικό δημόσιο θα έβαζε στα ταμεία του περίπου 45 εκατομμύρια από φόρους και προσαυξήσεις μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Μπαλάκι οι ευθύνες για τη στασιμότητα στις υποθέσεις

Το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία, δηλαδή φορολογικό έλεγχο και έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων, σε σχέση με τα δηλωθέντα ακαθάριστα και καθαρά κέρδη, και έχει στείλει στις εφορίες την αποκαλούμενη «πληροφοριακή έκθεση εισοδήματος του ν.3888/11».

Οι εφορίες θα έπρεπε να έχουν ήδη στείλει ερώτημα στο ΥΠΟΙΚ για να δοθεί εντολή ελέγχου, δηλαδή να κληθεί ο φορολογούμενος να δώσει εξηγήσεις. 


Αν αυτές δεν κριθούν επαρκείς τότε να προχωρήσουν σε έκδοση φύλλων ελέγχου για καταλογισμό και να ζητήσει πίσω τα χρήματα που αναλογούν σε φόρους και προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου